Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Ter Hooge in Middelburg

Tuin Park Landgoed

Koudekerkseweg 200
4335SP Middelburg
Zeeland


Beschrijving van Ter Hooge

Omschrijving onderdeel 6: TUINORNAMENTEN, bestaande uit a.: stel hardstenen ornamenten; b.: tuinvaas; c.: sokkel. Ad a.: twee hardstenen sokkels, XIX, in L.XIV-stijl; aan het begin en als markering van de ingang van de niet meer gebruikte oprit; forse vierkante, naar beneden zich voluutvormig verbredende schachten op geprofileerde plint; als bekroning op de sokkels ronde strooibusvormige ornamenten met knorrenlijst aan basis. Ad b.: midden voor het huis, net buiten het ronde voorplein: ronde urnvormige dekselvaas op vierkante sokkel, XVIIIb, zandsteen; op de schacht mythologische voorstellingen in hoogreliëf. Ad c.: midden op het voorplein een schijnbaar-vierkante sokkel van hardsteen, XVIII; in werkelijkheid ruitvormig in doorsnee; sokkel van hetzelfde model als de onder a. genoemde; rechthoekig ingesneden hoeken. Waardering TUINORNAMENTEN zijn van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de kunst- en cultuurhistorische en ornamentele waarden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 515604
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Ter Hooge in Middelburg

Ter Hooge

Koudekerkseweg 200
Middelburg
Omschrijving onderdeel 1: KASTEEL. In wezen laat-middeleeuws, thans in midden 18e eeuwse gedaante; het streng symmetrische bakstenen gebou..

Ter Hooge

Koudekerkseweg 200
Middelburg
Omschrijving onderdeel 2: PARKAANLEG, (XIXb). Het park is qua lay-out een landschappelijk park; hoewel er vanwege de inundatie weinig oud ..

Ter Hooge

Koudekerkseweg 200
Middelburg
Omschrijving onderdeel 3: ORANJERIE,( XIXd). Ten zuidoosten van het huis langs de oorspronkelijke oprit; bakstenen gebouw met één bouwla..

Ter Hooge

Koudekerkseweg 200
Middelburg
Omschrijving onderdeel 4: DIENSTWONINGEN,( XIXa). Aan de oostrand van het complex een bakstenen gebouw op smalle rechthoekige plattegrond ..

Ter Hooge

Koudekerkseweg 200
Middelburg
Omschrijving onderdeel 5: BRUGGEN, (XIXc). Twee bruggen over de smalle vijverdelen: het betreft de zgn. kettingbrug ten zuidwesten van het..

Kaart & Routeplanner