Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Ter Hooge in Middelburg

Woonhuis

Koudekerkseweg 200
4335SP Middelburg
Zeeland


Beschrijving van Ter Hooge

Omschrijving onderdeel 4: DIENSTWONINGEN,( XIXa). Aan de oostrand van het complex een bakstenen gebouw op smalle rechthoekige plattegrond waarin twee woningen van één bouwlaag onder één lang zadeldak met grijze pannen en in het midden een nokschoorsteen op een smalle rechthoekige plattegrond; oostgevel gepleisterd en met moderne ramen; de beide topgevels met iets overstekende dakrand met gesneden windveren en makelaartjes; de westgevel in baksteen met iets uitgebouwde kamers in het midden van de gevel onder het zadeldak, dat iets minder steil doorloopt over de uitbouw. Waardering DIENSTWONINGEN zijn van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - als cultuurhistorisch en functioneel onderdeel van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 515602
Laatste wijziging: 2014-08-01 21:03:16.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Ter Hooge in Middelburg

Ter Hooge

Koudekerkseweg 200
Middelburg
Omschrijving onderdeel 1: KASTEEL. In wezen laat-middeleeuws, thans in midden 18e eeuwse gedaante; het streng symmetrische bakstenen gebou..

Ter Hooge

Koudekerkseweg 200
Middelburg
Omschrijving onderdeel 2: PARKAANLEG, (XIXb). Het park is qua lay-out een landschappelijk park; hoewel er vanwege de inundatie weinig oud ..

Ter Hooge

Koudekerkseweg 200
Middelburg
Omschrijving onderdeel 3: ORANJERIE,( XIXd). Ten zuidoosten van het huis langs de oorspronkelijke oprit; bakstenen gebouw met één bouwla..

Ter Hooge

Koudekerkseweg 200
Middelburg
Omschrijving onderdeel 5: BRUGGEN, (XIXc). Twee bruggen over de smalle vijverdelen: het betreft de zgn. kettingbrug ten zuidwesten van het..

Ter Hooge

Koudekerkseweg 200
Middelburg
Omschrijving onderdeel 6: TUINORNAMENTEN, bestaande uit a.: stel hardstenen ornamenten; b.: tuinvaas; c.: sokkel. Ad a.: twee hardstenen s..

Kaart & Routeplanner