Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gansenhoef, appelschuur in Maarssen

Kasteel Buitenplaats

Zandpad 29
3601NA Maarssen (gemeente Stichtse Vecht)
Utrecht

Bouwjaar: 1875-1900


Beschrijving van Gansenhoef, appelschuur

Omschrijving onderdeel 4: (bij Zandpad 29; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.4) APPELSCHUUR behorende tot de buitenplaats Gansenhoef. Ten noordoosten van het huis staat een houten appelschuur oorspronkelijk laat-19de-eeuws. De op rechthoekige grondslag opgetrokken schuur staat op een gecementeerde bakstenen plint waarop één bouwlaag onder een met gesmoorde Oud-Hollandse pannen gedekt zadeldak. In de kopse gevel (west) een dubbele deur met rechts daarvan een tweelichtvenster en een luik in de top; in de oostgevel een nieuwe deur en een tweelicht topvenster. De noordelijke zijgevel is voorzien van twee deuren met bovenlicht en een zesruitsvenster; de zuidelijke gevel van een vierruitsvenster en een gekoppeld vierruitsvenster. Waardering APPELSCHUUR is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de doelmatige vormgeving; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 515574
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gansenhoef, appelschuur in Maarssen

Gansenhoef, hoofdgebouw

Zandpad 29
Maarssen (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving onderdeel 1: (Zandpad 29; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.1) HOOFDGEBOUW (Gansenhoef). Het bakstenen, blokvormige ..

Gansenhoef, historische tuin en park

Zandpad 29
Maarssen (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving onderdeel 2: (bij Zandpad 29; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.2) HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de bu..

Gansenhoef, een toegangshek met rondboogbrug

Zandpad 29
Maarssen (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving onderdeel 3: (bij Zandpad 29; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.3) TOEGANGSHEK EN RONDBOOGBRUG behorende tot de buiten..

Gansenhoef, brug

Zandpad 29
Maarssen (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving onderdeel 5: (Zandpad 29; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 5) BRUG op de buitenplaats Gansenhoef, gelegen in de opri..

Doornburgh, hekwerk a/d Diependaalsedijk

Diependaalsedijk 17
Maarssen (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving onderdeel 5: TOEGANGSHEK. Smeedijzeren TOEGANGSHEK uit de 18de eeuw, gelegen aan de Diependaalsedijk. Het spijlenhek is gepla..

Kaart & Routeplanner

Route naar Gansenhoef, appelschuur in Maarssen

Foto's (6)