Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gansenhoef, een toegangshek met rondboogbrug in Maarssen

Tuin Park Landgoed

Zandpad 29
3601NA Maarssen (gemeente Stichtse Vecht)
Utrecht

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Gansenhoef, een toegangshek met rondboogbrug

Omschrijving onderdeel 3: (bij Zandpad 29; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.3) TOEGANGSHEK EN RONDBOOGBRUG behorende tot de buitenplaats Gansenhoef. Aan de noord- en zuidzijde van het terrein staan twee identieke 19de-eeuwse toegangshekken, waarvan alleen het hek aan de zuidzijde binnen de historische aanleg valt. Tussen de hardstenen geblokte hekpijlers met het opschrift 'Ganzen' 'Hoef' is een dubbel spijlenhekwerk, deels van smeedijzer en deels van gietijzer, en halfronde zijstukken. Het hek staat op een bakstenen rondboogbrug. Waardering TOEGANGSHEK EN RONDBOOGBRUG zijn van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - als markering van de toegang tot de buitenplaats; - vanwege de ornamentele waarde; - als monumentaal en karakteristiek onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 515573
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gansenhoef, een toegangshek met rondboogbrug in Maarssen

Gansenhoef, hoofdgebouw

Zandpad 29
Maarssen (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving onderdeel 1: (Zandpad 29; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.1) HOOFDGEBOUW (Gansenhoef). Het bakstenen, blokvormige ..

Gansenhoef, historische tuin en park

Zandpad 29
Maarssen (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving onderdeel 2: (bij Zandpad 29; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.2) HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de bu..

Gansenhoef, appelschuur

Zandpad 29
Maarssen (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving onderdeel 4: (bij Zandpad 29; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.4) APPELSCHUUR behorende tot de buitenplaats Gansenhoe..

Gansenhoef, brug

Zandpad 29
Maarssen (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving onderdeel 5: (Zandpad 29; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 5) BRUG op de buitenplaats Gansenhoef, gelegen in de opri..

Doornburgh, hekwerk a/d Diependaalsedijk

Diependaalsedijk 17
Maarssen (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving onderdeel 5: TOEGANGSHEK. Smeedijzeren TOEGANGSHEK uit de 18de eeuw, gelegen aan de Diependaalsedijk. Het spijlenhek is gepla..

Kaart & Routeplanner

Route naar Gansenhoef, een toegangshek met rondboogbrug in Maarssen

Foto's (1)