Schuur in Tienhoven

Hogewaard 2
4235VS Tienhoven (gemeente Zederik)

Beschrijving van Schuur

Inleiding Monumentaal boerderijcomplex voor veeteelt met rechtsachter de boerderij een waarschijnlijk vroeg-twintigste eeuwse SCHUUR (3) die tevens heeft gefunctioneerd als paardenstal en stal voor jongvee. De schuur is waarschijnlijk tegelijkertijd (1909) gebouwd met het huidige bedrijfsgedeelte van de hoeve. Omschrijving Vanuit een rechthoekige plattegrond in schone baksteen opgetrokken schuur onder een met kruispannen gedekt zadeldak met één makelaartje. Gevels met gepleisterde plint en staafankers. In de op de boerderij georiënteerde linker langsgevel staan twee paar getoogde inrijdeuren. Waardering De schuur is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde. - De schuur is van cultuurhistorisch belang als een goed voorbeeld van een multifunctionele boerenschuur. - De schuur heeft ensemblewaarde vanwege de situering en vanwege de samenhang met de overige onderdelen van het complex, waarvan het deel uitmaakt. - De schuur is tevens van belang vanwege de herkenbaarheid en de gaafheid van het exterieur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)