Schuur van Maalderij De Nieuwe molen in Sinderen

Keurhorsterweg 5
7065BS Sinderen (gemeente Oude IJsselstreek)

Beschrijving van Schuur van Maalderij De Nieuwe molen

Omschrijving De links van de maalderij gelegen LOODS is in 1933 gebouwd op een rechthoekige plattegrond en heeft één bouwlaag onder een lessenaarsdak met een dakbedekking van golfplaten. De zwart geteerde houten loods heeft aan de voorzijde links een dubbele deur en zowel in het midden als rechts een brede rol-schuifdeur. Aan de achterzijde bevindt zich een klein aangebouwd deel onder een lessenaarsdak bedekt met golfplaten. Waardering LOODS gebouwd in 1933 in opdracht H.B. KERSJES. - De loods is van architectuurhistorische waarde als goed voorbeeld van een eenvoudige houten loods uit het interbellum gebouwd ten behoeve van opslag en verkoop. - De loods is van stedenbouwkundige waarde als functioneel onderdeel van het maalderijcomplex. Als zodanig heeft de loods een ensemblewaarde. - De loods is van cultuurhistorische waarde als onderdeel van het maalderijcomplex dat mede door de aanwezigheid van de oorspronkelijke bijbouwen een nagenoeg volledig beeld geeft van de diverse economische functies van een maalderij tijdens het interbellum in de Achterhoek. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)