Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Waterzuiveringsinstalatie: Transformatorhuisje in Varsseveld

Nijverheid Industrie

Vlakkeeweg 2
7051GH Varsseveld (gemeente Oude IJsselstreek)
Gelderland

Bouwjaar: 1939


Beschrijving van Waterzuiveringsinstalatie: Transformatorhuisje

Inleiding Transformatorhuisje van een voormalige waterzuiveringsinstallatie uit 1939. Omschrijving Het trafohuisje is opgetrokken op rechthoekige grondslag en telt één bouwlaag onder een met gesmoorde Hollandse pand gedekt zadeldak. De gevels zijn vrijwel blind, op de achtergevel na. Hier bevindt zich links een 4-ruits stalen venster en nagenoeg in het midden en stalen deur. De zijgevels zijn uitgevoerd als wijkende topgevels. Tegen de rechter hoek van de rechter zijgevel staat een steunbeer. Deze gevel heeft in het midden vlak boven de grond een luikje. Waardering Transformatorhuisje van een voormalige waterzuiveringsinstallatie uit 1939. - Het gebouw is een goed voorbeeld van een functionele en/of typologische ontwikkeling. - Het object heeft een ensemblewaarde als onderdeel van de waterzuiveringsinstallatie. - Van cultuurhistorische waarde vanwege de verschijningsvorm en voormalige functie, welke verbonden zijn met een historische ontwikkeling, namelijk die van elektrificatie in het algemeen en van de gemeente in het bijzonder. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 515466
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Waterzuiveringsinstalatie: Transformatorhuisje in Varsseveld

Waterzuiveringsinstallatie: Pompgebouw

Vlakkeeweg 2
Varsseveld (Gemeente Oude IJsselstreek)
Inleiding Hoofd- c.q. pompgebouw van een voormalige waterzuiveringsinstallatie uit 1939. Omschrijving Het in Vlaams verband gemetselde p..

Waterzuiveringsinstallatie: Slibgistingtank

Vlakkeeweg 2
Varsseveld (Gemeente Oude IJsselstreek)
Inleiding Subgistingtank van een voormalige waterzuiveringsinstallatie uit 1939. Omschrijving De subgistingtank is een hoge betonnen re..

De Engel

Hiddinkdijk 4
Varsseveld (Gemeente Oude IJsselstreek)
Molen "De Engel". Eenvoudige stellingmolen.

Kwaksmölle

Doetinchemseweg 48
Varsseveld (Gemeente Oude IJsselstreek)
Inleiding MOLENROMP. De als beltmolen uitgevoerde ronde stenen molen, gebouwd in 1859 door molenbouwer H.H.Kreeftenberg te Varsseveld in ..

Grote of Laurentiuskerk

Kerkplein 1
Varsseveld (Gemeente Oude IJsselstreek)
Ned. Herv. Kerk. Laat-gotische pseudobasiliek (XV B?) met eenbeukige, 3/8 gesloten koor en zware toren, in oorsprong XIII, herbouwd na een i..

Kaart & Routeplanner

Route naar Waterzuiveringsinstalatie: Transformatorhuisje in Varsseveld

Foto's (1)