Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Directeurswoning, schuur met aangebouwde garage in Veendam

Boerderij

Julianalaan 9
9641LX Veendam
Groningen

Bouwjaar: 1947 (schuur) 1958 (garage)


Beschrijving van Directeurswoning, schuur met aangebouwde garage

Omschrijving De SCHUUR (1947) met aangebouwde garage (1958) op rechthoekige plattegrond is opgetrokken in rode baksteen en wordt gedekt door een overkragend betonnen dak. Aan de voorzijde (zuidzijde) dubbele opgeklampte houten garagedeuren en een houten schuurdeur, beide onder rollaag. In de westgevel drie ronde vensters met ijzeren roedenverdeling met rondom een rollaag. In de achtergevel (noordzijde) een rond venster met ijzeren roedenverdeling met rondom een rollaag. In de oostgevel drie ronde vensters met ijzeren roedenverdeling met rondom een rollaag. Waardering Schuur met in 1958 aangebouwde garage van algemeen belang vanwege architectuur- en cultuurhistorische waarde: - vanwege de strakke functionele vormgeving en detaillering - vanwege de functionele en ruimtelijk-visuele relatie met het woonhuis (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 515396
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Directeurswoning, schuur met aangebouwde garage in Veendam

Directeurswoning in zakelijk-expressionistische stijl

Julianalaan 9
Veendam
Omschrijving DIRECTEURSWONING met aangebouwde GARAGE en BERGING gebouwd in 1937 in een Zakelijk Expressionistische stijl. Twee verdiepinge..

Villa met aangebouwde garage in late expressionistische stijl

Julianalaan 7
Veendam
Inleiding VILLA met aangebouwde GARAGE ontworpen in 1937 door architect Th. van Terwisga uit Hengelo. De opdrachtgever was ir. C. Steenhoek..

Directeurswoning in een stijl met Art Nouveau- en rationalistische elementen

Bocht Oosterdiep 17
Veendam
Inleiding DIRECTEURSWONING gebouwd in 1903/4 in opdracht van E.J. Duintjer Jzn., vader van de architect M. Duintjer en directeur van de aar..

Winkelwoning met aangebouw achterhuis in neo-renaissancistische stijl

Bocht Oosterdiep 19
Veendam
Inleiding WINKELWONING volgens het bouwarchief van de gemeente Veendam herbouwd in 1895 in een aan de Neo-Renaissance verwante bouwtrant. H..

Woonhuis met aangebouwd schuurtje in ambachtelijk-traditionele stijl ("kapiteinswoning")

Bocht Oosterdiep 20
Veendam
Inleiding WOONHUIS met aangebouwd SCHUURTJE, volgens een gevelsteen gebouwd in 1880 door opdrachtgevers met de initialen H.J.H. en A.B. Het..

Kaart & Routeplanner