Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Wigge, schuurtje bij villa in Veendam

Boerderij

Zuidwending 4
9644XK Veendam
Groningen

Bouwjaar: 1928


Beschrijving van De Wigge, schuurtje bij villa

Omschrijving SCHUURTJE bij villa, opgetrokken in een rode baksteen in kettingverband op een trasraam van gesinterde klinkers. Het schuurtje heeft een driezijdig schilddak met wolfeind tegen een rechte voorgevel met in de topgevel een gepotdekseld houten beschot. In de voorgevel (zuid) twee vierkante vensters met blank glas-in-lood; in de achtergevel (noord) twee opgeklampte deuren. Waardering Schuurtje bij villa van algemeen belang - vanwege de bij de villa passende vormgeving met rieten kap - vanwege de functionele relatie met de villa (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 515387
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Wigge, schuurtje bij villa in Veendam

De Wigge, villa

Zuidwending 4
Veendam
Omschrijving VILLA uit 1929 opgetrokken in een rode baksteen in kettingverband op een trasraam van gesinterde klinkers. Het samengestelde w..

De Wigge, tweekapsschuur met dienstwoning

Zuidwending 2
Veendam
Omschrijving TWEEKAPSSCHUUR met DIENSTWONING opgetrokken in een rode baksteen op een trasraam van gesinterde klinkers, dat tot de onderkant..

Stationsgebouw met dienstwoning

Parallelweg 6
Veendam
Inleiding STATIONSGEBOUW met DIENSTWONING en twee zijvleugels gebouwd in 1909 in opdracht van de Noordoosterlocaalspoorweg Mij. (NOLS), waa..

Spoorbrug over de Molenstreek

Molenstreek 312
Veendam
Inleiding SPOORBRUG over de Molenstreek gebouwd in 1909 in opdracht van de Noordoosterlocaalspoorweg Mij. (NOLS). De draaibrug maakte deel ..

Electriciteitscentrale Voorm. electriciteitscentrale

Molenstreek 312
Veendam
Inleiding ELEKTRICITEITSCENTRALE met KANTOOR, BERGRUIMTE, MACHINEHAL, WERKPLAATS, SCHAKELHUIS en TRANSFORMATORHUIS, gebouwd in 1900-1901 in..

Kaart & Routeplanner

Route naar De Wigge, schuurtje bij villa in Veendam