Sonnevanck, garage in Veendam

Van Beresteijnstraat 33
9641AA Veendam

Beschrijving van Sonnevanck, garage

Omschrijving GARAGE, gebouwd in 1923, opgetrokken in een bruine bezande baksteen. Het zadeldak, gedekt met leien, heeft strakke windveren en een goot op klossen. De beide zijgevels worden geleed door gemetselde steunberen met natuurstenen dekplaten. In de voorgevel (noordwest) dubbele houten garagedeuren onder een rollaag en in de top een klein rond venster. In de zuidwestgevel twee liggende drieruits vensters met rollaag. In de noordwestgevel een paneeldeur met tweeruits deurlicht en zesruits zijlicht onder één rollaag. De noordoostgevel is blind. Aan de middelste steunbeer van de zuidwestgevel een beweegbaar ijzeren HEK, bestaande uit regels en stijlen, deels kruisvormig, afgesloten door een segmentboogvormige beëindiging. Waardering Garage met hek van algemeen belang - vanwege de functionele en ruimtelijk-visuele relatie met de villa - vanwege de hoge mate van gaafheid (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)