Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Rentenierswoning, garage in Usquert

Gebouw

Wadwerderweg 11
9988ST Usquert (gemeente Eemsmond)
Groningen

Bouwjaar: 1925


Beschrijving van Rentenierswoning, garage

Omschrijving GARAGE, gelegen ten zuidoosten van de rentenierswoning, opgetrokken in een geelbruine baksteen op een gesinterde bakstenen trasraam. Een schilddak, gedekt met een bruin geglazuurde verbeterde Hollandse pan en een gelaagde, rechthoekige goot vormen de bekroning. Dubbele houten, roodgeverfde garagedeuren met decoratieve deurlichten met omlijsting nemen de westzijde in beslag, twee dubbele venters de zuidzijde, en twee venster met horizontale roede en een houten deur er tussenin de noordzijde. Aan de oostzijde bevindt zich een aangebouwd houten kippenhok. Een beweegbaar, uit houten planken samengesteld hekje in de kleuren rood en geel, sluit het pad tussen garage en woning af. Waardering Garage van algemeen belang - vanwege de originele kleuren - vanwege de functionele relatie met de andere complex-onderdelen - vanwege de hoge mate van gaafheid van het exterieur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 515324
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Rentenierswoning, garage in Usquert

Rentenierswoning

Wadwerderweg 11
Usquert (Gemeente Eemsmond)
Omschrijving In geelbruine baksteen opgetrokken RENTENIERSWONING op een trasraam van gesinterde baksteen. Het samengestelde dak is gedekt m..

Rentenierswoning met aangebouwde schuur

Wadwerderweg 13
Usquert (Gemeente Eemsmond)
Inleiding RENTENIERSWONING met aangebouwde SCHUUR gebouwd in 1914 in opdracht van P.B. Bierema en M. Bierema-Dojes waarschijnlijk door arch..

Rentenierswoning

Wadwerderweg 10
Usquert (Gemeente Eemsmond)
Inleiding RENTENIERSWONING gebouwd in 1911 in opdracht van de weduwe D. Elema door architect P. Tilbusscher in een Overgangsarchitectuur. O..

Rentenierswoning

Wadwerderweg 6
Usquert (Gemeente Eemsmond)
Inleiding RENTENIERSWONING met aangebouwd ACHTERHUIS, opgetrokken in Interbellumarchitectuur. Het pand is in 1925 ontworpen en gebouwd door..

Raadhuis van Usquert

Raadhuisstraat 3
Usquert (Gemeente Eemsmond)
RAADHUIS ontworpen en gebouwd in de jaren 1928-'30 voor de plattelandsgemeente Usquert door H.P. Berlage volgens diens rationalistisch-archi..

Kaart & Routeplanner

Route naar Rentenierswoning, garage in Usquert

Foto's (1)