Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vriesenstein, tuin in Warffum

Tuin Park Landgoed

Westervalge 14
9989EB Warffum (gemeente Eemsmond)
Groningen

Bouwjaar: 1877-1900 1900 1877-1900


Beschrijving van Vriesenstein, tuin

Omschrijving Tuin rond villa "Vriesenstein" waarschijnlijk uit tweede helft van de 19de eeuw. De tuin bestaat uit de volgende onderdelen: een halfronde oprijlaan aan de voorzijde, slingerpaden tussen grasperken, een vijver, een bergje, diverse loofbomen, struiken en planten. Waardering Landschapstuin bij villa van algemeen belang vanwege tuinhistorische waarde - als voorbeeld van een tuin uit de tweede helft van de 19de eeuw, vrij symmetrisch van aanleg met vijver, bergje en slingerpaden - vanwege de redelijke mate van gaafheid van de aanleg - vanwege de ruimtelijke en functionele relatie met de villa. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 515321
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vriesenstein, tuin in Warffum

Vriesenstein

Westervalge 14
Warffum (Gemeente Eemsmond)
Omschrijving De blokvormige VILLA is opgetrokken in een roodbruine baksteen op een gepleisterd trasraam afgezet met gepleisterde bies. Het ..

Arbeiderswoning

Helpman 11
Warffum (Gemeente Eemsmond)
Inleiding In het begin van de jaren dertig wordt op het terrein van de Stichting Landarbeid te Warffum een aantal landarbeiderswoningen geb..

Wierde

Pastorieweg
Warffum (Gemeente Eemsmond)
Wierde. Datering: --. Het monument is van algemeen belang wegens zijn betekenis voor de wetenschap. Gedeeltelijke bescherming, zie bijlag..

Hervormde kerk en toren

Torenweg 18
Warffum (Gemeente Eemsmond)
Herv.Kerk en toren op omheind kerkhof. Diep eenschepig kerkgebouw waarvan de noordmuur nog uit tufsteen kan bestaan; koor met stergewelf op ..

Hervormde pastorie

Pastorieweg 24
Warffum (Gemeente Eemsmond)
Pastorie. Deels nog 16e eeuws gebouw aan de oostzijde onderkelderd, voorzien van verdieping en gedekt door schilddak met hoekschoorstenen. A..

Kaart & Routeplanner

Route naar Vriesenstein, tuin in Warffum