Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Bonenburg: boerderij De Aernt in Heerde

Boerderij

Bonenburgerlaan 45
8181HC Heerde
Gelderland

Bouwjaar: 1830


Beschrijving van De Bonenburg: boerderij De Aernt

Omschrijving onderdeel 5: BOERDERIJ DE AERNT. Boerderij De Aernt ligt direct ten oosten van de Grift aan de Bonenburgerlaan. De boerderij heeft een dwars voorhuis van één bouwlaag. Het is gepleisterd en heeft een omgaand schilddak. Een kleine gevelsteen boven de voordeur vermeldt het bouwjaar 1830. Daarboven bevindt zich een dakkapel met gebogen frontonbekroning, voorts zijn er zesruits schuiframen met luiken. Waardering BOERDERIJ DE AERNT is van belang: - vanwege de beeldbepalende ligging; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 515276
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Bonenburg: boerderij De Aernt in Heerde

De Bonenburg: hoofdgebouw

Bonenburgerlaan 41
Heerde
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW. Het hoofdgebouw is gelegen in de zuidoost hoek van een eiland dat aan drie zijden wordt omgeven door..

De Bonenburg: historische tuin- en parkaanleg

Bonenburgerlaan 41
Heerde
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE PARK- EN TUINAANLEG. De historisch park- en tuinaanleg bestaat uit vier delen: de aanleg op het EILAN..

De Bonenburg: tuinmuur

Bonenburgerlaan 41
Heerde
Omschrijving onderdeel 3: TUINMUUR. De noordoostzijde van het eiland wordt afgesloten door een 19e eeuwse gemetselde tuinmuur. Een ronde p..

De Bonenburg: theekoepel

Bonenburgerlaan 41
Heerde
Omschrijving onderdeel 4: THEEKOEPEL Ongeveer in het midden van het eiland bevindt zich op een kunstmatig opgeworpen heuvel een achtzijdige..

Zwanestein

Bonenburgerlaan 90
Heerde
Inleiding VILLA Zwanestein, gebouwd rond 1900 in een Neo-renaissancestijl met invloeden van de chaletstijl. Het in baksteen opgetrokken geb..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)