Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Bonenburg: theekoepel in Heerde

Tuin Park Landgoed

Bonenburgerlaan 41
8181HC Heerde
Gelderland

Bouwjaar: tweede kwart 19e eeuw 1990 (rest.)


Beschrijving van De Bonenburg: theekoepel

Omschrijving onderdeel 4: THEEKOEPEL Ongeveer in het midden van het eiland bevindt zich op een kunstmatig opgeworpen heuvel een achtzijdige houten theekoepel op stenen basement en een ingezwenkt tentdak. De koepel dateert uit het tweede kwart van de 19e eeuw. In het midden van de jaren 1990 is de koepel gerestaureerd. Waardering De THEEKOEPEL is van belang: - vanwege de beeldbepalende ligging in samenhang met de park- en tuinaanleg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 515275
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Bonenburg: theekoepel in Heerde

De Bonenburg: hoofdgebouw

Bonenburgerlaan 41
Heerde
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW. Het hoofdgebouw is gelegen in de zuidoost hoek van een eiland dat aan drie zijden wordt omgeven door..

De Bonenburg: historische tuin- en parkaanleg

Bonenburgerlaan 41
Heerde
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE PARK- EN TUINAANLEG. De historisch park- en tuinaanleg bestaat uit vier delen: de aanleg op het EILAN..

De Bonenburg: tuinmuur

Bonenburgerlaan 41
Heerde
Omschrijving onderdeel 3: TUINMUUR. De noordoostzijde van het eiland wordt afgesloten door een 19e eeuwse gemetselde tuinmuur. Een ronde p..

De Bonenburg: boerderij De Aernt

Bonenburgerlaan 45
Heerde
Omschrijving onderdeel 5: BOERDERIJ DE AERNT. Boerderij De Aernt ligt direct ten oosten van de Grift aan de Bonenburgerlaan. De boerderij h..

Zwanestein

Bonenburgerlaan 90
Heerde
Inleiding VILLA Zwanestein, gebouwd rond 1900 in een Neo-renaissancestijl met invloeden van de chaletstijl. Het in baksteen opgetrokken geb..

Kaart & Routeplanner

Route naar De Bonenburg: theekoepel in Heerde

Foto's (3)