Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Landgoed Middachten: inrichting lage tuin (natuurstenen trapjes en gietijzeren vazen) in De Steeg

Tuin Park Landgoed

Landgoed Middachten 3
6994JC De Steeg (gemeente Rheden)
Gelderland

Bouwjaar: eerste kwart 20e eeuw


Beschrijving van Landgoed Middachten: inrichting lage tuin (natuurstenen trapjes en gietijzeren vazen)

Omschrijving onderdeel 20. De verdiept liggende rechthoekige Lage Tuin is aan vier zijden door NATUURSTENEN TRAPJES bereikbaar. De tweetredige trapjes zijn voorzien van brede sikkelvormige zijkanten waarop crèmekleurig geschilderde, gietijzeren VAZEN (XXa) staan, afkomstig van de fabriek Val d'Oyse uit Parijs. De dikbuikige tuinvazen zijn er in drie verschillende vormen, alle voorzien van cannelures en één paar met oren en ringen. In het midden van de Lage Tuin staat een grote crèmekleurige gietijzeren VAAS (XXa) op een kunststenen piëdestal. Deze kelkvormige vaas heeft een geprofileerde poot en knorren op de romp. Waardering INRICHTING LAGE TUIN behorend tot de historische buitenplaats Middachten van belang: - vanwege de ouderdom - vanwege het materiaalgebruik - vanwege de ornamentele waarde - vanwege de ensemblewaarde - als karakteristiek onderdeel van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 515247
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Landgoed Middachten: inrichting lage tuin (natuurstenen trapjes en gietijzeren vazen) in De Steeg

Landgoed Middachten: vijf identieke Bentheimer stenen tuinbanken

Landgoed Middachten 3
De Steeg (Gemeente Rheden)
Omschrijving onderdeel 14. Verspreid in de tuin staan vijf identieke Bentheimer TUINBANKEN die in 1902 zijn aangekocht. Het rechthoekige z..

Landgoed Middachten: negen identieke witte houten banken

Landgoed Middachten 3
De Steeg (Gemeente Rheden)
Omschrijving onderdeel 15. Verspreid in de tuin staan negen identieke witte HOUTEN BANKEN uit 1900. Twee banken bevinden zich in de nissen..

Landgoed Middachten: duiker

Landgoed Middachten 3
De Steeg (Gemeente Rheden)
Omschrijving onderdeel 16. In de zuidoosthoek van de buitengracht ligt een 19de-eeuwse DUIKER, afgewerkt met een hardstenen afdekplaat met..

Landgoed Middachten: stel tuinbeelden

Landgoed Middachten 3
De Steeg (Gemeente Rheden)
Omschrijving onderdeel 17. Op de westparterre staan twee 18de-eeuwse TUINBEELDEN van vrouwenfiguren op een rechthoekige, met festoenen ver..

Landgoed Middachten: stel tuinbeelden

Landgoed Middachten 3
De Steeg (Gemeente Rheden)
Omschrijving onderdeel 18. Op de zuidparterre staan twee 18de-eeuwse TUINBEELDEN van mannenfiguren; aan de westzijde een beeld van een beb..

Kaart & Routeplanner

Route naar Landgoed Middachten: inrichting lage tuin (natuurstenen trapjes en gietijzeren vazen) in De Steeg

Foto's (5)