Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hekwerken rond weilanden in Heeze

Tuin Park Landgoed

Kapelstraat 25
5591HC Heeze (gemeente Heeze Leende)
Noord Brabant

Bouwjaar: eerste kwart 20e eeuw


Beschrijving van Hekwerken rond weilanden

HEKWERK ROND WEILANDEN Eenvoudig smeedijzeren hekwerk, omgaande langs de weilanden die gelegen zijn langs de oprijlaan. Het hek dateert uit ca. het eerste kwart van de 20e eeuw. Houten hekwerk met smeedijzeren beslag nabij de toegang aan de Boschlaan en een dito nabij de toegang tot de Engelse Tuin. De hekwerken zijn verbonden met bakstenen hekpijlers. WAARDERING Van algemeen belang: - vanwege de eenvoudige en doelmatige vormgeving; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de relatieve zeldzaamheidswaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 515152
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hekwerken rond weilanden in Heeze

Oude kasteel Eymerick

Kapelstraat 25
Heeze (Gemeente Heeze Leende)
HET OUDE KASTEEL EYMERICH, met KEERMUUR en KOETSHUIS/GARAGE, Kapelstraat 25 Het kasteel vormde blijkens de omschrijving in het register van ..

Kasteel Heeze

Kapelstraat 25
Heeze (Gemeente Heeze Leende)
KASTEEL HEEZE, Kapelstraat 25 Het kasteel Heeze is gelegen aan het eind van een 500 m lange oprijlaan, die ten oosten van de kom van het d..

Kasteel Heeze: stalgebouwen

Kapelstraat 25
Heeze (Gemeente Heeze Leende)
STALGEBOUWEN AAN DE BINNENPLAATS, Kapelstraat 25 In 1735 werden om de ruimte achter het kasteel aan drie zijden lage bebouwing aangebracht..

Kasteel Heeze: tuin- en parkaanleg

Kapelstraat 25
Heeze (Gemeente Heeze Leende)
TUIN- EN PARKAANLEG, met onder meer moestuinmuur, schutting, tennishuisje, schappalen, console en hekwerken, Kapelstraat 25 De aanleg van ..

Kasteel Heeze: duiventoren

Kapelstraat 25
Heeze (Gemeente Heeze Leende)
DUIVENTOREN, Kapelstraat 25 Aan het begin van de toegangsweg een bakstenen duiventoren onder leigedekt puntdak, op rechthoekige grondslag ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hekwerken rond weilanden in Heeze

Foto's (2)