Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij van rode baksteen op rechthoekige grondslag onder afgeplat met rode muldenpannen gedek in Heeze

Boerderij

Kapelstraat 29
5591HC Heeze (gemeente Heeze Leende)
Noord Brabant


Beschrijving van Boerderij van rode baksteen op rechthoekige grondslag onder afgeplat met rode muldenpannen gedek

BOERDERIJ, Kapelstraat 29 Bij de ingang van de buitenplaats aan de Kapelstraat bevindt zich een monumentale boerderij van rode baksteen op rechthoekige grondslag onder afgeplat met rode muldenpannen gedekt schilddak. In de langsdeel getoogde stalvensters met spaakroeden. Terzijde een bakstenen schuur op langwerpige rechthoekige grondslag eveneens gedekt met muldenpannen en vensters met getoogde strekken en spaakroeden. Woongedeelte met tandfries en meerruits schuifvensters in kruiskozijnen met luiken. Dakkapellen. In het langsdeel getoogde vensters en dakkapel met hooiluik dat in de gevel is doorgetrokken. WAARDERING Van algemeen belang: - vanwege de vormgeving; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 515151
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij van rode baksteen op rechthoekige grondslag onder afgeplat met rode muldenpannen gedek in Heeze

Nederlands hervormde kerk

Kapelstraat 50
Heeze (Gemeente Heeze Leende)
Ned. Herv. Kerk. Zaalgebouw uit 1906 op de grondslagen van de bij het kasteel behorende middeleeuwse kapel. Klokkenstoel met klok van Jan va..

Twee arbeiderswoningen zonder verdieping onder een zadeldak gedekt met pannen

Boschlaan 9
Heeze (Gemeente Heeze Leende)
Twee arbeiderswoningen zonder verdieping onder een zadeldak gedekt met pannen. In voor-, zij- en achtergevel(s) zesruits vensters met luiken..

Marie Louise

Kapelstraat 116
Heeze (Gemeente Heeze Leende)
Inleiding VILLA "Marie Louise" uit het eerste kwart van de twintigste eeuw met kenmerken van de neo-renaissancestijl. Het huis is gebouwd v..

Herenhuis in eclectische stijl

Kapelstraat 120
Heeze (Gemeente Heeze Leende)
Inleiding HERENHUIS in eclectische stijl, uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Het huis ligt vrij op het perceel op de hoek met de Molens..

Boerderij van het Kempische langgeveltype

Strabrecht 46
Heeze (Gemeente Heeze Leende)
Boerderij van Kempische langgeveltype.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)