Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bruggen over slotgracht in Heeze

Tuin Park Landgoed

Kapelstraat 25
5591HC Heeze (gemeente Heeze Leende)
Noord Brabant

Bouwjaar: ca. 1800 / 19e eeuw


Beschrijving van Bruggen over slotgracht

BRUGGEN OVER DE SLOTGRACHT, Kapelstraat 25 In het verlengde van de oprijlaan geven twee achter elkaar gelegen bruggen over de gedeelde gracht toegang tot het kasteel. Omstreeks 1800 werd de houten brug die direct naar het kasteel leidde vervangen door een stenen. De huidige 19e eeuwse brug is voorzien van een klinkerbestrating, bakstenen keermuren en fraai vorm gegeven siersmeedijzeren leuning op hardstenen basementen. Houten ophaalbrug over de slotgracht aan de noordzijde (Boschlaan). WAARDERING Van algemeen belang: - vanwege de architectonische vormgeving; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 515148
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bruggen over slotgracht in Heeze

Oude kasteel Eymerick

Kapelstraat 25
Heeze (Gemeente Heeze Leende)
HET OUDE KASTEEL EYMERICH, met KEERMUUR en KOETSHUIS/GARAGE, Kapelstraat 25 Het kasteel vormde blijkens de omschrijving in het register van ..

Kasteel Heeze

Kapelstraat 25
Heeze (Gemeente Heeze Leende)
KASTEEL HEEZE, Kapelstraat 25 Het kasteel Heeze is gelegen aan het eind van een 500 m lange oprijlaan, die ten oosten van de kom van het d..

Kasteel Heeze: stalgebouwen

Kapelstraat 25
Heeze (Gemeente Heeze Leende)
STALGEBOUWEN AAN DE BINNENPLAATS, Kapelstraat 25 In 1735 werden om de ruimte achter het kasteel aan drie zijden lage bebouwing aangebracht..

Kasteel Heeze: tuin- en parkaanleg

Kapelstraat 25
Heeze (Gemeente Heeze Leende)
TUIN- EN PARKAANLEG, met onder meer moestuinmuur, schutting, tennishuisje, schappalen, console en hekwerken, Kapelstraat 25 De aanleg van ..

Kasteel Heeze: duiventoren

Kapelstraat 25
Heeze (Gemeente Heeze Leende)
DUIVENTOREN, Kapelstraat 25 Aan het begin van de toegangsweg een bakstenen duiventoren onder leigedekt puntdak, op rechthoekige grondslag ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Bruggen over slotgracht in Heeze

Foto's (1)