Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Jachthuis in Heeze

Woonhuis

Boschlaan 31
5591HJ Heeze (gemeente Heeze Leende)
Noord Brabant

Bouwjaar: ca. 1905


Beschrijving van Jachthuis

JACHTHUIS, Boslaan 31 In oostelijke richting in het park, op de scheiding van de twee bospercelen, gelegen ornamentele dienstwoning in chaletstijl onder samengestelde pannen zadeldaken, deels met ornamentele daklijst en gootklossen, uitgevoerd in witgepleisterde baksteen met meerruits-, deels kruiskozijnvensters, voorzien van bakstenen strekken. Luiken en deuren in de kleuren van het kasteel. Ca 1905. WAARDERING Van algemeen belang: - vanwege de architectonische vormgeving; - vanwege de gaafheid van het exterieur; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 515147
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Jachthuis in Heeze

Nederzetting

Boschlaan 20
Heeze (Gemeente Heeze Leende)
NEDERZETTING, Boslaan 20;22;24;26 Aan de Boslaan ter hoogte van het slingerpadenbos "De Hoeve" bevinden zich twee min of meer symmetrische..

Tuinmans- of rentmeesterwoning

Boschlaan 10
Heeze (Gemeente Heeze Leende)
TUINMANS- OF RENTMEESTERWONING, Boslaan 10-12 In de landelijke villa-stijl uit ca 1905. Rode baksteen op meervoudig rechthoekige grondslag..

Oude kasteel Eymerick

Kapelstraat 25
Heeze (Gemeente Heeze Leende)
HET OUDE KASTEEL EYMERICH, met KEERMUUR en KOETSHUIS/GARAGE, Kapelstraat 25 Het kasteel vormde blijkens de omschrijving in het register van ..

Kasteel Heeze

Kapelstraat 25
Heeze (Gemeente Heeze Leende)
KASTEEL HEEZE, Kapelstraat 25 Het kasteel Heeze is gelegen aan het eind van een 500 m lange oprijlaan, die ten oosten van de kom van het d..

Kasteel Heeze: stalgebouwen

Kapelstraat 25
Heeze (Gemeente Heeze Leende)
STALGEBOUWEN AAN DE BINNENPLAATS, Kapelstraat 25 In 1735 werden om de ruimte achter het kasteel aan drie zijden lage bebouwing aangebracht..

Kaart & Routeplanner

Route naar Jachthuis in Heeze

Foto's (1)