Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hek in Oegstgeest

Overig

Warmonderweg 2
2341KV Oegstgeest
Zuid Holland

Bouwjaar: 1930
Architect: Fredinand Jantzen


Beschrijving van Hek

Omschrijving Hekwerk bij de Nederlands Hervormde Kerk, tesamen het complex Warmonderweg 2 uitmakend. Het hekwerk (2) is samengesteld uit een in rode baksteen opgetrokken muurtje, met daarin op regelmatige afstand uitkragende, rechthoekige kolommen. Tussen deze kolommen bevinden zich twee horizontale, groen geschilderde ijzeren buizen, die onder meer naast de kolommen onderling zijn verbonden door een verticale stang met een geometrisch patroon aan de uiteinden. Voor de hoofdentree van de kerk bevindt zich het openslaande ijzeren toegangshek tussen twee hoog opgetrokken rechthoekige bakstenen hekpijlers. Ieder hek wordt door een diagonaal in twee├źn gedeeld: onder de diagonaal bevindt zich een dicht vlak en daarboven verticale spijlen en stangen in een geometrisch patroon. Het hek wordt bekroond door spijlpunten. Het toegangshek wordt aan weerszijden geflankeerd door smalle hekjes, die bestaan uit een rechthoekig gesloten vlak en stangen die weer een geometrisch patroon vormen. Waardering Het hekwerk is van algemeen belang vanwege de vormgeving en de stilistische samenhang met de Nederlands Hervormde kerk en vanwege de beeldbepalende ligging langs de Warmonderweg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 515006
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hek in Oegstgeest

Pauluskerk

Warmonderweg 2
Oegstgeest
Omschrijving De Nederlands Hervormde Kerk maakt onderdeel uit van het complex Warmonderweg 2. De kerk (1) heeft een samengestelde plattegro..

Herenhuis

Leidsestraatweg 16
Oegstgeest
Inleiding HERENHUIS uit 1912, in Chaletstijl gebouwd naar ontwerp van de Leidse architect W. Fontein (1864-1949) in opdracht van de dames D..

Herenhuis

Wilhelminapark 9
Oegstgeest
Inleiding HERENHUIS, gebouwd als onderdeel van een complex van drie woningen, te weten Wilhelminapark 9, 11 en 13, waarvoor in oktober 1906..

Dubbel herenhuis

Wilhelminapark 11
Oegstgeest
Inleiding DUBBEL HERENHUIS, gebouwd als onderdeel van een complex van drie woningen, te weten Wilhelminapark 9, 11 en 13, waarvoor in oktob..

Kasteel Endegeest

Endegeesterstraatweg 5
Oegstgeest
Endegeest, 17e eeuws landhuis, met voorplein, poortgebouw en hoekpaviljoens, aan drie zijden omgeven door een gracht, op de plaats van midde..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hek in Oegstgeest

Foto's (1)