Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Obelisk Kasteel Endegeest in Oegstgeest

Overig

Endegeesterstraatweg 5
2342AJ Oegstgeest
Zuid Holland

Bouwjaar: 1723


Beschrijving van Obelisk Kasteel Endegeest

Inleiding De OBELISK (3) dateert uit omstreeks 1820 en heeft waarschijnlijk deel uitgemaakt van een vroeg-landschappelijke parkaanleg uit het begin van de 19de eeuw. Omschrijving Hardstenen naaldvormige obelisk met mythologische voorstelling in haut- reliƫf, geplaatst op een sokkel. Waardering De obelisk is van algemeen cultuur- en architectuurhistorisch als representatief en redelijk gaaf voorbeeld van een dergelijk object, deel uitmakend van de vroeg- 19de-eeuws landschappelijke aanleg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 515003
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Obelisk Kasteel Endegeest in Oegstgeest

Kasteel Endegeest

Endegeesterstraatweg 5
Oegstgeest
Endegeest, 17e eeuws landhuis, met voorplein, poortgebouw en hoekpaviljoens, aan drie zijden omgeven door een gracht, op de plaats van midde..

IJskelder Kasteel Endegeest

Endegeesterstraatweg 5
Oegstgeest
Inleiding Een IJSKELDER (2) uit 1842, waarvoor de eerste steen is gelegd door M.J. Gevers van Endegeest. De ijskelder was bestemd voor de ..

Rhijngeest: hoofdgebouw

Rhijngeesterstraatweg 9
Oegstgeest
HOOFDGEBOUW. Witgepleisterd onderkelderd hoofdgebouw, bestaande uit een twee verdiepingen hoog rechthoekig middenblok onder met zwartgeglazu..

Rhijngeest: historische tuin- en parkaanleg

Rhijngeesterstraatweg 9
Oegstgeest
HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Van de 18e-eeuwse formele parkaanleg op Rhijngeest zijn nog enkele sporen bewaard gebleven. Aan de zuidzijd..

Rhijngeest: Prieel

Rhijngeesterstraatweg 9
Oegstgeest
HOUTEN PRIEEL. Zeszijdig houten prieel aan de Rhijngeesterstraatweg uit ca. 1925 op betonnen bodem van recente datum, onder puntdak met muiz..

Kaart & Routeplanner

Route naar Obelisk Kasteel Endegeest in Oegstgeest

Foto's (2)