Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Geerestein: stal in Woudenberg

Kasteel Buitenplaats

Geeresteinselaan 55 a
3931JB Woudenberg
Utrecht

Bouwjaar: 1835-1850


Beschrijving van Geerestein: stal

Omschrijving onderdeel 7: (bij Geeresteinselaan 55; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.7) STAL behorende tot de buitenplaats Geerestein. Schuin achter het hoofdgebouw bij het kinderhuisje staat een witgepleisterde stal met grijze plint gebouwd in chaletstijl tussen 1835 en 1850. Het op rechthoekige grondslag opgetrokken pand bestaat uit één bouwlaag en een mezzanino met topgevelverdieping in vertikale houten delen (gepotdekseld) onder een vlak hellend, met gesmoorde Oud-Hollandse pannen gedekt zadeldak voorzien van een gezaagde dakrand. De voorgevel is voorzien van een portico van vier houten zuilen met cannelures, waarvan de meest linker is vervangen. Centraal dubbele staldeuren met smal bovenlicht voorzien van een zaagvormige roeden en aan weerszijden daarvan een venster. Waardering STAL van algemeen belang: - vanwege de architectonische vormgeving in chaletstijl; - vanwege de markante ligging binnen de historische tuin- en parkaanleg; - vanwege de ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514942
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Geerestein: stal in Woudenberg

Geerestein: kinderhuisje Heiligerlee

Geeresteinselaan 55
Woudenberg
Omschrijving onderdeel 6: (bij Geeresteinselaan 55; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.6) KINDERHUISJE 'HEILIGERLEE' behorende to..

Kasteel Geerestein: hoofdgebouw

Geeresteinselaan 57
Woudenberg
Omschrijving onderdeel 1: (Geeresteinselaan 57; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.1) HOOFDGEBOUW (Geerestein). Het in aanzien bl..

Geerestein: zuidelijk bouwhuis (belhuis)

Geeresteinselaan 53
Woudenberg
Omschrijving onderdeel 4: (Geeresteinselaan 59; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.4) ZUIDELIJK BOUWHUIS (Belhuis) behorende tot d..

Geerestein: noordelijk bouwhuis

Geeresteinselaan 59
Woudenberg
Omschrijving onderdeel 3: (Geeresteinselaan 53; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.3) NOORDELIJK BOUWHUIS behorende tot de buiten..

Geerestein: Parkaanleg

Geeresteinselaan 55
Woudenberg
Omschrijving onderdeel 2: (bij Geeresteinselaan 55; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.2) HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behore..

Kaart & Routeplanner

Route naar Geerestein: stal in Woudenberg