Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Grafzerk voor de familie van Griensven in neo-classicistische stijl in Helmond

Graf Begraafplaats

Molenstraat 72
5701KH Helmond
Noord Brabant

Bouwjaar: 1893


Beschrijving van Grafzerk voor de familie van Griensven in neo-classicistische stijl

Inleiding GRAFZERK voor de familie Van Griensven uit 1893 in Neo-Classicistische stijl. Omschrijving De begraafplek wordt aangeduid door bewerkte hardstenen paaltjes en een hardstenen zerk in de vorm van een grote obelisk met kruis op een hoge sokkel. Op de sokkel staan in witte steen de namen van de overledenen, waaronder Henrica Machielsen wed. van Joannes Ant. van Griensven 1810-1893 Waardering Het grafmonument is van algemeen belang. Het heeft cultuurhistorische waarde als getuigenis van de katholieke grafcultuur in Zuid-Nederland en als herinnering aan een der families van de maatschappelijke elite in de negentiende en vroege twintigste eeuw. Het heeft kunsthistorische waarde vanwege de bijzondere opbouw en de stijl en is tevens van belang als representatief voorbeeld van de ateliermatige produktie van sculptuur. Het heeft ensemblewaarde als onderdeel van de beide naast elkaar gelegen complexen van hervormde en katholieke begraafplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514937
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Grafzerk voor de familie van Griensven in neo-classicistische stijl in Helmond

Poortgebouw, in eclectische stijl gebouwd als monumentale toegang met portiersloge

Molenstraat 72
Helmond
Inleiding POORTGEBOUW, in 1880 in eclectische stijl gebouwd als monumentale toegang met portiersloge. Omschrijving Het poortgebouw heeft..

Calvariegroep

Molenstraat 72
Helmond
Inleiding CALVARIEGROEP, daterend uit ca. 1880 en gelegen op een begroeide hoge kunstmatige heuvel. De heuvel ligt aan het eind van het mid..

Hoge staande grafzerk voor het familiegraf Bogaers

Molenstraat 72
Helmond
Inleiding Hoge staande GRAFZERK voor het familiegraf Bogaers uit de late negentiende eeuw. Het bevindt zich ter rechterzijde van het hoofdp..

Hoge staande grafzerk voor M.W. van Glabbeek

Molenstraat 72
Helmond
Inleiding Hoge staande GRAFZERK voor M.W. van Glabbeek in Neo-Renaissance-stijl uit 1905, gelegen aan het hoofdpad ter linkerzijde. Omsch..

Grafzerk uit 1896 voor J. Raymakers in strenge Neo-Renaissance stijl

Molenstraat 72
Helmond
Inleiding GRAFZERK uit 1896 voor J. Raymakers in strenge Neo-Renaissance stijl. Omschrijving Het grafmonument is opgetrokken in de vorm ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Grafzerk voor de familie van Griensven in neo-classicistische stijl in Helmond

Foto's (1)