Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Grafzerk voor twee kinderen Bogaers in Helmond

Graf Begraafplaats

Molenstraat 72
5701KH Helmond
Noord Brabant

Bouwjaar: 1889


Beschrijving van Grafzerk voor twee kinderen Bogaers

Inleiding GRAFZERK voor twee kinderen Bogaers uit 1889. Omschrijving Het grafmonument bestaat uit twee liggende grafsteentjes met daartussen een sokkel met beeld. Op de grafstenen staan de namen van de begravenen: Josephus E.M. Bogaers 11-2-1889 - 12-21-1889 en Henrica J.M. Bogaers 28 mei 1890- 24 juli 1892. Op een hardstenen sokkel met vierkante basis staat tussen driepasversiering een achthoekige zuil met kapiteel waarop een groot beeld van terracotta. Het stelt een engel voor die een klein kind begeleidt en met één hand naar de hemel wijst. Waardering Het grafmonument is van algemeen belang. Het heeft cultuurhistorische waarde als getuigenis van de katholieke grafcultuur in Zuid-Nederland en als herinnering aan leden van de maatschappelijke elite in de negentiende en vroege twintigste eeuw. Het heeft kunsthistorische waarde vanwege de stijl, het materiaal gebruik en de detaillering en is tevens van belang als representatief voorbeeld van de ateliermatige produktie van sculptuur. Het heeft ensemblewaarde als onderdeel van beide naast elkaar gelegen complexen van de hervormde en katholieke begraafplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514936
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Grafzerk voor twee kinderen Bogaers in Helmond

Poortgebouw, in eclectische stijl gebouwd als monumentale toegang met portiersloge

Molenstraat 72
Helmond
Inleiding POORTGEBOUW, in 1880 in eclectische stijl gebouwd als monumentale toegang met portiersloge. Omschrijving Het poortgebouw heeft..

Calvariegroep

Molenstraat 72
Helmond
Inleiding CALVARIEGROEP, daterend uit ca. 1880 en gelegen op een begroeide hoge kunstmatige heuvel. De heuvel ligt aan het eind van het mid..

Hoge staande grafzerk voor het familiegraf Bogaers

Molenstraat 72
Helmond
Inleiding Hoge staande GRAFZERK voor het familiegraf Bogaers uit de late negentiende eeuw. Het bevindt zich ter rechterzijde van het hoofdp..

Hoge staande grafzerk voor M.W. van Glabbeek

Molenstraat 72
Helmond
Inleiding Hoge staande GRAFZERK voor M.W. van Glabbeek in Neo-Renaissance-stijl uit 1905, gelegen aan het hoofdpad ter linkerzijde. Omsch..

Grafzerk uit 1896 voor J. Raymakers in strenge Neo-Renaissance stijl

Molenstraat 72
Helmond
Inleiding GRAFZERK uit 1896 voor J. Raymakers in strenge Neo-Renaissance stijl. Omschrijving Het grafmonument is opgetrokken in de vorm ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Grafzerk voor twee kinderen Bogaers in Helmond

Foto's (1)