Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Object werd gebouwd als ketelhuis in Helmond

Nijverheid Industrie

Binnen Parallelweg 27
5701PH Helmond
Noord Brabant

Bouwjaar: 1913


Beschrijving van Object werd gebouwd als ketelhuis

Inleiding Het object werd gebouwd als KETELHUIS in 1913 in opdracht van P.F. van Vlissingen. Omschrijving Het rechthoekige gebouw telt twee bouwlagen. De gevels zijn opgetrokken uit machinale baksteen met tand- en sierlijst onder de gootlijst van het zadeldak. De gevels worden geleed door lisenen. De ijzeren ramen hebben een kleine roedenverdeling en een kunststeen latei. Het middelste venster op de etage is vormgegeven als rondboograam. Waardering Het ketelhuis van 1913 is van algemeen belang. Het gebouw heeft cultuurhistorische waarden als voorbeeld van de sociaal-economische ontwikkeling van Helmond als industriestad van nationale betekenis. Het heeft ensemblewaarden als onderdeel van een groter geheel dat cultuurhistorisch van belang is. Het geheel is gaaf bewaard gebleven. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514844
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Object werd gebouwd als ketelhuis in Helmond

Vlisco b.v., voormalige watertoren

Binnen Parallelweg 27
Helmond
Inleiding Voormalige WATERTOREN, gebouwd in 1884, in opdracht van P.F.van Vlissingen naar ontwerp van Th. Roijakkers. De toren staat midden..

Voormalig fabrieksgebouw

Binnen Parallelweg 27
Helmond
Inleiding Voormalig FABRIEKSGEBOUW, in 1911 gebouwd in opdracht van P.F. van Vlissingen. Het gebouw, dat markant aan de Zuid-Willemsvaart ..

Uitbreiding van het ketelhuis

Binnen Parallelweg 27
Helmond
Inleiding Het object werd in 1927 gebouwd als uitbreiding van het KETELHUIS in opdracht van P.F. van Vlissingen. Het gebouw grenst aan het ..

Voormalige woonhuis

De Wiel 22
Helmond
De Wiel 22 Inleiding De kern van dit voormalige WOONHUIS dateert uit het begin van de negentiende eeuw. In 1868 werd het verbouwd tot scho..

Kasteel Helmond

Kasteelplein 1
Helmond
KASTEEL-RAADHUIS. Omgracht kasteel uit omstreeks 1400, in 1921-1922 tot raadhuis ingericht en daartoe gewijzigd en gerestaureerd door J.W. H..

Kaart & Routeplanner

Route naar Object werd gebouwd als ketelhuis in Helmond