Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schuur opgetrokken uit verticale houten delen in Emmen

Boerderij

Rietlandenstraat 26
7825TS Emmen
Drenthe

Bouwjaar: verm. 1920-1930 1930 verm. 1920-1930


Beschrijving van Schuur opgetrokken uit verticale houten delen

Omschrijving SCHUUR, gelegen direct achter de boerderij. Jongere schuur (vermoedelijk jaren 1920-1930), opgetrokken uit verticale houten delen (gedeeltelijk op lage bakstenen voet) en gedekt door een met blauwe pannen belegd zadeldak tussen houten topgevels; windveren. Jongere stenen uitbouw aan de oostzijde. Deuren. In het INTERIEUR de traditionele houten gebintconstructie. Waardering Schuur van algemeen belang: - wegens de ouderdom; - wegens de traditionele vormgeving - wegens het traditionele materiaalgebruik; - wegens de traditionele (gebint)constructie; - wegens de vrij hoge mate van gaafheid en oorspronkelijkheid; - als functioneel onderdeel van een traditioneel Drents boerderijcomplex; - wegens de sterke visuele relatie met de andere complexonderdelen; - wegens de markante ligging aan het Oranjekanaal. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514838
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schuur opgetrokken uit verticale houten delen in Emmen

Hallenhuisboerderij met langsdeel en achterbaander onder afgewolfd rieten schilddak

Rietlandenstraat 26
Emmen
Omschrijving BOERDERIJ van het hallenhuis type uit 1863 met langsdeel en achterbaander, opgetrokken uit bruinrode baksteen op plint en ged..

Boerenerf met boomgaard, boerentuin en ganzenweide

Rietlandenstraat 26
Emmen
BOERENERF. Oorspronkelijk en traditioneel ingericht eind-19de- vroeg-20ste-eeuws boerenerf met boomgaard, boerentuin en ganzenweide. Aan weg..

Boerderij onder hoog rieten wolfsdak met houten wagenschuur onder rieten schilddak

Halvemaanweg 3
Emmen
BOERDERIJ uit het midden van de 19e eeuw. Hoog met riet gedekt wolfdak. Woongedeelte met 6-ruitsschuiframen. Deel met getoogde inrijpoort. H..

Waterput

Rietlandenstraat 10
Emmen
Op het achtererf van Rietlandenstraat 10 gelegen middeleeuwse waterput, daterend uit de 11e-13e eeuw. Bij graafwerkzaamheden in het zicht g..

Zeldenrust

Oranjekanaal NZ 7
Emmen
Molen. Achtkante stellingmolen "Zeldenrust" 1857.

Kaart & Routeplanner