Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Salentein, Brug bij het koetshuis in Nijkerk

Tuin Park Landgoed

Putterstraatweg 5
3862RA Nijkerk
Gelderland

Bouwjaar: 1906


Beschrijving van Salentein, Brug bij het koetshuis

Onderdeel 4 Omschrijving Bij het koetshuis ligt een BRUG uit ca.1906 met gemetselde brughoofden en een houten loopdek. Eenvoudige balustrade en in het midden van de brug een laag hek met de naam 'salen' 'tein' tussen twee houten pijlers. Waardering BRUG behorende tot de historische buitenplaats Salentein, van algemeen belang: - wegens de ouderdom; - wegens de architectonische vormgeving; - wegens de ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514829
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Salentein, Brug bij het koetshuis in Nijkerk

Salentein, Hoofdgebouw

Putterstraatweg 5
Nijkerk
Onderdeel 1 Omschrijving HOOFDGEBOUW (Salentein). Het gedeeltelijk omgrachte, onregelmatig gevormde hoofdgebouw dateert uit verschillende..

Salentein, Park

Putterstraatweg 5
Nijkerk
Onderdeel 2 Omschrijving De HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG is vanaf het midden van de 19de eeuw tot stand gekomen. Daarvoor kende Salent..

Salentein, Boogbrug

Putterstraatweg 5
Nijkerk
Onderdeel 3 Omschrijving Bij het huis Salentein ligt een BOOGBRUG uit 1849, voorzien van een gietijzeren balustrade in neogotische stijl...

Salentein, Dorsmolen

Putterstraatweg 5
Nijkerk
Onderdeel 6 Omschrijving Ten noorden van het hoofdgebouw staat een op ronde grondslag opgetrokken 19de-eeuwse DORSMOLEN bestaande uit get..

Salentein, Koetshuis met schuur

Putterstraatweg 7
Nijkerk
Onderdeel 5 Omschrijving KOETSHUIS met SCHUUR. Ten noorden van het hoofdgebouw staat een bakstenen koetshuis met gevelsteen 'A.M. IJvoij ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)