Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Salentein, Boogbrug in Nijkerk

Tuin Park Landgoed

Putterstraatweg 5
3862RA Nijkerk
Gelderland

Bouwjaar: 1849


Beschrijving van Salentein, Boogbrug

Onderdeel 3 Omschrijving Bij het huis Salentein ligt een BOOGBRUG uit 1849, voorzien van een gietijzeren balustrade in neogotische stijl. De brug is gepleisterd en voorzien van schijnvoegen. In het midden van de brug een laag dubbel hek met de naam 'salen' 'tein'. Waardering BOOGBRUG, behorend tot de historische buitenplaats Salentein van algemeen belang: - wegens de ouderdom; - wegens de architectonische vormgeving; - wegens de markering van de toegang tot de buitenplaats; - wegens de ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514828
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Salentein, Boogbrug in Nijkerk

Salentein, Hoofdgebouw

Putterstraatweg 5
Nijkerk
Onderdeel 1 Omschrijving HOOFDGEBOUW (Salentein). Het gedeeltelijk omgrachte, onregelmatig gevormde hoofdgebouw dateert uit verschillende..

Salentein, Park

Putterstraatweg 5
Nijkerk
Onderdeel 2 Omschrijving De HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG is vanaf het midden van de 19de eeuw tot stand gekomen. Daarvoor kende Salent..

Salentein, Brug bij het koetshuis

Putterstraatweg 5
Nijkerk
Onderdeel 4 Omschrijving Bij het koetshuis ligt een BRUG uit ca.1906 met gemetselde brughoofden en een houten loopdek. Eenvoudige balustr..

Salentein, Dorsmolen

Putterstraatweg 5
Nijkerk
Onderdeel 6 Omschrijving Ten noorden van het hoofdgebouw staat een op ronde grondslag opgetrokken 19de-eeuwse DORSMOLEN bestaande uit get..

Salentein, Koetshuis met schuur

Putterstraatweg 7
Nijkerk
Onderdeel 5 Omschrijving KOETSHUIS met SCHUUR. Ten noorden van het hoofdgebouw staat een bakstenen koetshuis met gevelsteen 'A.M. IJvoij ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)