Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis Wolfslaar: ijskelder in Breda

Tuin Park Landgoed

Wolfslaardreef 102
4834SP Breda
Noord Brabant


Beschrijving van Huis Wolfslaar: ijskelder

Omschrijving IJskelder, gelegen in een verhoging ten noorden van het huis. De kelder is toegankelijk via een gemetselde poort en ernaast bescheiden keermuren. Waardering De ijskelder, waarschijnlijk uit de tweede helft van de 19de eeuw, is van algemeen belang vanwege: - de functionele samenhang met de buitenplaats, in het bijzonder vanwege de situering nabij een vijverpartij en het huis, vanwege de koelte onder beukenbomen aangebracht; - de betrekkelijke zeldzaamheid van ijskelders. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514800
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis Wolfslaar: ijskelder in Breda

Huis Wolfslaar: historische parkaanleg

Wolfslaardreef 102
Breda
Omschrijving Het park wordt gekenmerkt door een afwisseling van open en gesloten partijen door middel van gazons, bosschages, boomgroepen,..

Huis Wolfslaar: moestuin

Wolfslaardreef 102
Breda
Omschrijving De moestuin is een globaal rechthoekig perceel, aan twee zijden toegankelijk via een poort met dubbel hek tussen gemetselde h..

Huis Wolfslaar: hek bij de hoofdingang van het park

Wolfslaardreef 102
Breda
Omschrijving Hek bij de hoofdingang van het park, waarschijnlijk van omstreeks 1880, bestaande uit twee hardstenen pijlers met verdiept ve..

Huis Wolfslaar: hek bij de achteringang van het park

Wolfslaardreef 102
Breda
Omschrijving Hek bij de achteringang van het park, waarschijnlijk van omstreeks 1880, bestaande uit twee hardstenen pijlers met verdiept v..

Huis Wolfslaar: natuurstenen voetstuk op het gazon ten zuiden van het huis

Wolfslaardreef 102
Breda
Omschrijving Natuurstenen voetstuk op het gazon ten zuiden van het huis, bestaande uit een basement en een opstand, voorzien van grote dia..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis Wolfslaar: ijskelder in Breda

Foto's (1)