Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis Wolfslaar: moestuin in Breda

Tuin Park Landgoed

Wolfslaardreef 102
4834SP Breda
Noord Brabant


Beschrijving van Huis Wolfslaar: moestuin

Omschrijving De moestuin is een globaal rechthoekig perceel, aan twee zijden toegankelijk via een poort met dubbel hek tussen gemetselde hekpijlers met natuurstenen afdekplaat en terracotta bekroning. De tuin is gedeeltelijk door een muur, gedeeltelijk door hagen omgeven. Gezien de uitvoering van muur en pijlers stamt de moestuin uit de tweede helft van de 19de eeuw. Waardering De moestuin uit de tweede helft van de 19de eeuw is van algemeen belang vanwege: - de functionele en visuele samenhang met de buitenplaats; - de gaafheid en zeldzaamheid. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514796
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis Wolfslaar: moestuin in Breda

Huis Wolfslaar: historische parkaanleg

Wolfslaardreef 102
Breda
Omschrijving Het park wordt gekenmerkt door een afwisseling van open en gesloten partijen door middel van gazons, bosschages, boomgroepen,..

Huis Wolfslaar: hek bij de hoofdingang van het park

Wolfslaardreef 102
Breda
Omschrijving Hek bij de hoofdingang van het park, waarschijnlijk van omstreeks 1880, bestaande uit twee hardstenen pijlers met verdiept ve..

Huis Wolfslaar: hek bij de achteringang van het park

Wolfslaardreef 102
Breda
Omschrijving Hek bij de achteringang van het park, waarschijnlijk van omstreeks 1880, bestaande uit twee hardstenen pijlers met verdiept v..

Huis Wolfslaar: natuurstenen voetstuk op het gazon ten zuiden van het huis

Wolfslaardreef 102
Breda
Omschrijving Natuurstenen voetstuk op het gazon ten zuiden van het huis, bestaande uit een basement en een opstand, voorzien van grote dia..

Huis Wolfslaar: ijskelder

Wolfslaardreef 102
Breda
Omschrijving IJskelder, gelegen in een verhoging ten noorden van het huis. De kelder is toegankelijk via een gemetselde poort en ernaast b..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis Wolfslaar: moestuin in Breda