Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Noordwestelijk van het hoofdgebouw gelegen bijgebouw, onderdeel van het voormalige PEN-complex (Provinciaal Elektriciteitsbedrijf Noord-Holland). Het bijgebouw is qua ontwerp en vormgeving identiek aa .. in Bloemendaal

Nijverheid Industrie

Ign. Bispincklaan 19
2061EM Bloemendaal
Noord Holland

Bouwjaar: 1935
Architect: H.T. Zwiers


Beschrijving van Noordwestelijk van het hoofdgebouw gelegen bijgebouw, onderdeel van het voormalige PEN-complex (Provinciaal Elektriciteitsbedrijf Noord-Holland). Het bijgebouw is qua ontwerp en vormgeving identiek aa ..

INLEIDING Noordwestelijk van het hoofdgebouw gelegen BIJGEBOUW, onderdeel van het voormalige PEN-complex (Provinciaal Elektriciteitsbedrijf Noord-Holland), gebouwd in 1935 naar ontwerp van architect R.H.T. Zwiers. Het bijgebouw is qua ontwerp en vormgeving identiek aan het zuidwestelijk gelegen bijgebouw. OMSCHRIJVING Pand op rechthoekige plattegrond, bestaande uit één bouwlaag onder zadeldak met zwartgeglazuurde Hollandse pannen en houten dakoverstekken. Het pand is opgetrokken in gele baksteen in Vlaams verband, boven een iets risalerende kniehoge plint met kalkzandstenen afzaat. Eén kopgevel bevat een slanke bronzen lichtsleuf, de andere kopgevel heeft drie staande rechthoekige bronzen vensters. Eén langsgevel bevat in oorsprong slanke - eveneens in brons uitgevoerde - lichtsleuven, de andere langsgevel bevat onder andere de entree. Enkele kleine ronde vensters in langs- en kopgevel. WAARDERING Het pand is van algemeen belang als historisch functioneel onderdeel van het voormalige PEN-complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514729
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Noordwestelijk van het hoofdgebouw gelegen bijgebouw, onderdeel van het voormalige PEN-complex (Provinciaal Elektriciteitsbedrijf Noord-Holland). Het bijgebouw is qua ontwerp en vormgeving identiek aa .. in Bloemendaal

Voormalig hoofdkantoor Provinciaal Elektriciteitsbedrijf van Noord-Holland

Ign. Bispincklaan 19
Bloemendaal
INLEIDING HOOFDGEBOUW, hoofdonderdeel van het voormalige PEN-complex (Provinciaal Elektriciteitsbedrijf Noord-Holland), gebouwd in 1935 na..

Zuidwestelijk van het hoofdgebouw gelegen bijgebouw, onderdeel van het voormalige PEN-complex (Provinciaal Elektriciteitsbedrijf Noord-Holland). Het b ..

Ign. Bispincklaan 19
Bloemendaal
INLEIDING Zuidwestelijk van het hoofdgebouw gelegen BIJGEBOUW, onderdeel van het voormalige PEN-complex (Provinciaal Elektriciteitsbedrijf..

Dwarshuis, zonder verdieping en met pannen schilddak, waarin twee dakkapellen met geprofileerde lijsten. Gemetselde hoeklisenen. Geprofileerde gootlij ..

Bloemendaalseweg 133
Bloemendaal
Dwarshuis, derde kwart 18e eeuw, zonder verdieping en met pannen schilddak, waarin twee dakkapellen met geprofileerde lijsten. Gemetselde ho..

Laag woonhuis

Kleverlaan 6
Bloemendaal
Laag woonhuis.

Sparrenheuvel

Bloemendaalseweg 139
Bloemendaal
"Sparrenheuvel". Statig landhuis met inspringende middenpartij met zuilen, naar achteren uitgebouwd. Deels 18e eeuw.

Kaart & Routeplanner