Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Fort Spion: dubbele groepsschuilplaats met het betonnen voetstuk van een koepelkazemat in Loosdrecht

Militair Object

Bloklaan 9
1231AZ Loosdrecht (gemeente Wijdemeren)
Noord Holland

Bouwjaar: 1939-1940


Beschrijving van Fort Spion: dubbele groepsschuilplaats met het betonnen voetstuk van een koepelkazemat

Omschrijving complexonderdeel 7 De betonnen DUBBELE GROEPSSCHUILPLAATS met het betonnen voetstuk van een koepelkazemat uit de mobilisatieperiode 1939-1940 zijn gelegen buiten de omgrachting van het fort ten zuiden van de Bloklaan. Waardering complexonderdeel 7 Het object is van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een dubbele betonnen groepsschuilplaats, alsmede van cultuurhistorische waarde als onderdeel van de ontwikkeling van de krijgskunde in Nederland in de twintigste eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514712
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Fort Spion: dubbele groepsschuilplaats met het betonnen voetstuk van een koepelkazemat in Loosdrecht

Fort Spion: aardwerk

Bloklaan 9
Loosdrecht (Gemeente Wijdemeren)
Omschrijving complexonderdeel 1 Het AARDWERK van het Fort Spion heeft een ronde vorm en is omgeven door een gracht. Het is gedeeltelijk bep..

Fort Spion: wacht- en magazijngebouw

Bloklaan 9
Loosdrecht (Gemeente Wijdemeren)
Omschrijving complexonderdeel 3 Het in de wal aan de noordwestzijde gesitueerde WACHT- EN MAGAZIJNGEBOUW uit 1880, Gebouw B, op een L-vormi..

Fort Spion: groepsschuilplaats

Bloklaan 9
Loosdrecht (Gemeente Wijdemeren)
Omschrijving complexonderdeel 4 Aan de noordzijde van het fort ligt een betonnen GROEPSSCHUILPLAATS uit de mobilisatieperiode 1939-1940 met..

Fort Spion: kazamat

Bloklaan 9
Loosdrecht (Gemeente Wijdemeren)
Omschrijving complexonderdeel 5 Aan de zuidoostzijde van het fort ligt een KAZEMAT uit 1933, opgetrokken in verhard beton met een beschermm..

Fort Spion: fortwachterswoning

Bloklaan 9
Loosdrecht (Gemeente Wijdemeren)
Omschrijving complexonderdeel 6 De FORTWACHTERSWONING 1880 gelegen bij de brug buiten de omgrachting, is een rechthoekig pand van één bou..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)