Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Schuur op rechthoekige plattegrond onder zadeldak, gedekt met gesmoorde Hollandse pannen in Vinkeveen

Demmerik 55
3645EB Vinkeveen (gemeente De Ronde Venen)

Bouwjaar: 1913

Beschrijving van Schuur op rechthoekige plattegrond onder zadeldak, gedekt met gesmoorde Hollandse pannen

Omschrijving complexonderdeel 2 Evenwijdig aan de boerderij gelegen SCHUUR op rechthoekige plattegrond onder zadeldak, gedekt met gesmoorde Hollandse pannen. De voorgevel is versierd met rollagen en banden van verblendsteen. Alle vensters zijn van gietijzer. Aan de voor- en achterzijde zijn uitgezaagde windveren aangebracht. De voorgevel is symmetrisch, met in het midden een dubbele deur en ter weerszijden daarvan een venster met getoogde bovenzijde. In de top is een hooiluik gezet. De linkerzijgevel heeft een tweetal deuren en twee stalvensters. De achtergevel bevat twee mestdeuren en een hooiluik met bovenlicht in de top. In de rechterzijgevel zijn vier stalvensters en een deur gezet. Waardering complexonderdeel 2 De schuur is van algemeen belang vanwege de architectuurhistorische waarde vanwege de gaafheid en de decoratieve detaillering, alsmede van ensemblewaarde in relatie tot de ernaast gelegen boerderij en de boerderijstrook Demmerik. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)