Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Welgelegen in Abcoude

Overig

Stationsstraat 28
1391GP Abcoude (gemeente De Ronde Venen)
Utrecht

Bouwjaar: 1900-1912


Beschrijving van Welgelegen

Omschrijving Aan de weg geplaatst, rechts van de boerderij gelegen gietijzeren TOEGANGSHEK. De aansluitende heg is (ca. 2000) vervangen door een hek dat in zijn vormgeving aangepast is aan het oude. Het hek bestaat uit drie geprofileerde hekpalen voorzien van een bolvormige bekroning. Hiertussen zijn een enkel en een dubbel spijlen(draai)hek geplaatst met speerpuntvormige bekroningen in fleur-de-lis motief. In de dubbele hekvleugels is de naam 'Welgelegen' aangebracht. Waardering Het hek is architectuurhistorisch waardevol als voorbeeld van een gietijzeren toegangshek, alsmede is het van ensemblewaarde in samenhang met de overige complexonderdelen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514636
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Welgelegen in Abcoude

Welgelegen

Stationsstraat 28
Abcoude (Gemeente De Ronde Venen)
Omschrijving DWARSHUISBOERDERIJ uit 1912, bestaat uit een voorhuis dat ten opzichte van tussenlid en achterhuis schuin is gepositioneerd. H..

Welgelegen

Stationsstraat 28
Abcoude (Gemeente De Ronde Venen)
Omschrijving Het ZOMERHUIS uit 1912 ligt rechts (westzijde) en ten opzichte van de boerderij naar achteren en is via een gang met deze ver..

H.H. Cosmas en Damianus

Kerkstraat 23
Abcoude (Gemeente De Ronde Venen)
H.H. Cosmas en Damianus. Driebeukige neogotische kruisbasiliek met westtoren en veelhoekige gesloten transeptarmen, 1887-1888 door A.Tepe. R..

Herenhuis, gelegen in de bocht van de stationsstraat, voorheen baanstraat geheten, dateert in zijn huidige vorm uit het laatste kwart van de negentien ..

Stationsstraat 12
Abcoude (Gemeente De Ronde Venen)
Inleiding HERENHUIS, gelegen in de bocht van de Stationsstraat, voorheen Baanstraat geheten, dateert in zijn huidige vorm uit het laatste k..

Pand met gepleisterde gevel met rechte kroonlijst in topgevel eindigend

Kerkplein 3
Abcoude (Gemeente De Ronde Venen)
Pand met gepleisterde gevel met rechte kroonlijst in topgevel eindigend , 17e eeuw.

Kaart & Routeplanner

Route naar Welgelegen in Abcoude

Foto's (1)