Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boogbrug, Wilhelminapark in Apeldoorn

Weg En Waterwerk

Wilhelminapark
3888ZJ Apeldoorn
Gelderland

Bouwjaar: ca. 1935 1935 ca. 1935


Beschrijving van Boogbrug, Wilhelminapark

Omschrijving De vijverpartij loopt onder de Gen. van Heutszlaan door en gaat dan verder als vijver in het Verzetsstrijderspark. Ter hoogte van de Van Heutszlaan bevindt zich een BAKSTENEN BOOGBRUG uit de jaren '30, gemetseld in noors verband. De brug vertoont door zijn kubistische vormgeving invloeden van de Nieuwe Haagse Schoolstijl. De bogen hebben natuurstenen aanzet- en sluitstukken. De uiteinden van de brug zijn voorzien van gemetselde bloembakken. Op de brug een smeedijzeren balustrade. Waardering Bakstenen boogbrug met invloeden van de Nieuwe Haagse Schoolstijl uit 1930-35. - Van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een gaaf bewaard gebleven brug in de Nieuwe Haagse Schoolstijl. - Van stedenbouwkundige waarde als onderdeel van het park. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514520
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boogbrug, Wilhelminapark in Apeldoorn

Verzetsstrijderspark

Verzetsstrijderspark
Apeldoorn
Omschrijving STADSPARK, genaamd het Verzetsstrijderspark. Het park is gelegen in het noordoostelijke deel van de Parken, ten oosten van het..

Villa met tuinhek

Wilhelminapark 8
Apeldoorn
Inleiding Grote vrijstaande VILLA met door gedecoreerd smeedijzeren HEKWERK omgeven voortuin, gelegen aan de zuidoostzijde van het Wilhelmi..

Wilhelminapark

Wilhelminapark
Apeldoorn
Omschrijving STADSPARK, genaamd Wilhelminapark. Het park wordt aan de noordwest- en zuidoostzijde begrensd door twee lanen met de naam Wilh..

Herinneringsbank, Wilhelminapark

stadspark
Apeldoorn
In het zuidwestelijk deel van het park bevindt zich een kunststenen HERINNERINGSBANK, ontworpen in orthogonale stijl en opgedragen aan de ou..

Marialust of De Vlijt

Verzetsstrijderspark 10
Apeldoorn
"Marialust". Door een landschappelijk park omgeven herenhuis met verdieping, 1825-1826. De voorgevel heeft een portiek met Toscaanse zuilen ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (7)