Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Herinneringsbank, Verzetsstrijderspark in Apeldoorn

Overig

Verzetsstrijderspark
3888ZJ Apeldoorn
Gelderland

Bouwjaar: 1934
Architect: Pieter Puijpe Puijpe Pieter Puijpe


Beschrijving van Herinneringsbank, Verzetsstrijderspark

Omschrijving Nabij de brug in het park staat een rode gevlekt zandstenen HERINNERINGSBANK op een hardstenen voet. De bank is ontworpen door de Apeldoornse kunstenaar Pieter Puype (1874-1942) en gesigneerd op de bronzen plaquette 'P. Puype fecit'. De bronzen plaat draagt het borstbeeld van M. Van Wijhee met daaronder de tekst 'M. v. Wijhee Fzn * 16.3.1868 ¿ 10.12.1932 / oud dir. v/d Stichting Hoenderloo / Weth. der gemeente Apeldoorn / onthuld 19 mei 1934 / van zijnen jongens en vrienden'. Waardering Herinneringsbank uit 1934 naar ontwerp van Pieter Puype. - Van architectuurhistorische waarde als ontwerp van Pieter Puype die in die tijd veel in Apeldoorn heeft ontworpen. Van belang is ook het gebruikte materiaal. Van belang vanwege de plaats in het park. In de andere, aangrenzende parken zijn eveneens herinneringsbanken geplaatst. - Van cultuurhistorische waarde als herinnering aan een van de, voor Apeldoorn belangrijke, inwoners. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514515
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Herinneringsbank, Verzetsstrijderspark in Apeldoorn

Brug, Verzetsstrijderspark

Verzetsstrijderspark
Apeldoorn
Omschrijving In het park park bevindt zich een bakstenen BRUG uit het tweede kwart van de 20ste eeuw, gemetseld in kruisverband en afgeslot..

Verzetsstrijderspark

Verzetsstrijderspark
Apeldoorn
Omschrijving STADSPARK, genaamd het Verzetsstrijderspark. Het park is gelegen in het noordoostelijke deel van de Parken, ten oosten van het..

Marialust of De Vlijt

Verzetsstrijderspark 10
Apeldoorn
"Marialust". Door een landschappelijk park omgeven herenhuis met verdieping, 1825-1826. De voorgevel heeft een portiek met Toscaanse zuilen ..

Boogbrug, Wilhelminapark

Wilhelminapark
Apeldoorn
Omschrijving De vijverpartij loopt onder de Gen. van Heutszlaan door en gaat dan verder als vijver in het Verzetsstrijderspark. Ter hoogte ..

Prinsenpark

Prinsenpark
Apeldoorn
Inleiding Met de aankoop in 1874 van het landgoed De Pasch door de fabrikant en grootgrondbezitter Hendrik Christiaan van der Houven van Oo..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)