Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boogbrug, Oranjepark in Apeldoorn

Weg En Waterwerk

Stadspark
3888ZJ Apeldoorn
Gelderland

Bouwjaar: ca. 1935 1935 ca. 1935


Beschrijving van Boogbrug, Oranjepark

Omschrijving BAKSTENEN BOOGBRUG uit de jaren '30 van de 20ste eeuw. De brug is gemetseld in kruisverband en bestaat uit vierkante, hoog opgaande kolommen, die een bloemenbak met geprofileerde onderzijde dragen. Daartussen velden met ellipsvormige openingen. De brug bevat siermetselwerk. Onder de brug worden de waterpartijen van het Oranjepark en het Wilhelminapark met elkaar verbonden. Waardering Bakstenen boogbrug uit de jaren '30 van de 20ste eeuw. - Van stedebouwkundige waarde als onderdeel van de bijna doorgaande groenzone, bestaande uit een viertal parken. - van cultuurhistorische waarde als functioneel en decoratief onderdeel van het park. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514512
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boogbrug, Oranjepark in Apeldoorn

De Pasch

Regentesselaan 11
Apeldoorn
Inleiding Een fors, licht verhoogd gelegen, vrijstaande VILLA, genaamd 'De Pasch', gelegen aan de westzijde van de Regentesselaan op de hoe..

Regentessekerk

Regentesselaan 14b
Apeldoorn
Inleiding KERKGEBOUW (Regentessekerk) voor de Nederlandse Protestantenbond werd in 1931 door architect Klosters gebouwd aan de Regentessela..

Op den Paschviever

Regentesselaan 12
Apeldoorn
Inleiding Dit WOONHUIS MET VOORMALIG ATELIER is gesitueerd aan de noordoostzijde van de Regentesselaan, naast de kerk van de Protestantenbo..

Villa met schuur

Regentesselaan 10
Apeldoorn
Inleiding VILLA, thans een kantoor met bovenwoning, met SCHUUR in 1908 gebouwd in Overgangsarchitectuur met elementen van neorenaissance en..

Herinneringsbank, Oranjepark

Stadspark
Apeldoorn
In het noordelijk deel van het park bevindt zich een hardstenen HERINNERINGSBANK uit 1892, ontworpen in neorenaissancestijl. De bank heeft a..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boogbrug, Oranjepark in Apeldoorn

Foto's (1)