Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Herinneringsbank, Oranjepark in Apeldoorn

Overig

Stadspark
3888ZJ Apeldoorn
Gelderland

Bouwjaar: 1892


Beschrijving van Herinneringsbank, Oranjepark

In het noordelijk deel van het park bevindt zich een hardstenen HERINNERINGSBANK uit 1892, ontworpen in neorenaissancestijl. De bank heeft aan de voorzijde een witmarmeren plaat met inscriptie 'Ter herinnering aan den stichter van het Oranjepark. H.C. van der Houven van Oordt opgedragen door de Vereeniging tot veraangenaming van het verblijf'. Ten zuiden van deze bank is in 1960 een verzetsmonument van de Amsterdamse beeldhouwer Hund geplaatst, dat de verwaarloosde en vervallen muziektent uit 1881 verving. Waardering Zitbank uit 1892 in neorenaissancestijl. - Van architectuurhistorische waarde als herinneringsbank in neorenaissancestijl. - Van cultuurhistorische waarde als herinneringsbank aan de grondlegger van het park. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514511
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Herinneringsbank, Oranjepark in Apeldoorn

Oranjepark

stadspark
Apeldoorn
Omschrijving Het Oranjepark wordt begrensd door de Kerklaan, Mr. Van Rhemenslaan, Regentesselaan en Van der Houven van Oordtlaan. Het is aa..

Boogbrug, Oranjepark

Stadspark
Apeldoorn
Omschrijving BAKSTENEN BOOGBRUG uit de jaren '30 van de 20ste eeuw. De brug is gemetseld in kruisverband en bestaat uit vierkante, hoog opg..

Dubbele Villa met smeedijzeren hekwerk

Kerklaan 29
Apeldoorn
Inleiding Grote vrijstaande, en vermoedelijk sinds 1933 dubbele, VILLA met smeedijzeren HEKWERK om voortuin, gelegen aan de zuidwestzijde v..

Villa met schuurtje en hekwerk

Kerklaan 33
Apeldoorn
Inleiding Grote vrijstaande VILLA gelegen aan de zuidwestzijde van de Kerklaan als onderdeel van de randbebouwing aan deze zijde van het Or..

Villa, Gebruik: Uitvaartcentrum Boxtart Dela

Van der Houven van Oordtlaan 2
Apeldoorn
Inleiding Grote vrijstaande, voormalige VILLA, gelegen aan de zuidoostzijde van de Van der Houven van Oordtlaan als onderdeel van de randbe..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)