Sterrehof in Utrecht

Sterrenhof 2
3511EV Utrecht

Beschrijving van Sterrehof

Omschrijving WOONBLOK C met vijf woningen, aan de oostelijke zijde van het Sterrehof gelegen. Het bouwblok heeft twee bouwlagen en een zadeldak loodrecht op het Sterrenbos. De topgevel aan het Sterrenbos is drie traveeën breed. De midddentravee is witgepleisterd en wordt beëindigd door een kroonlijst. Deze korte topgevel bezit een fraaie classicistische pleisterdecoratie. De vensters naast de middentravee in de beide bouwlagen zijn gekoppelde rondboogvensters. Ook in de gepleisterde middenrisaliet zijn vensters gesitueerd, het zoldervenster heeft een rondboogvormige beëindiging. In de langsgevel bevinden zich de ingangen in gepleisterde risalerende traveeën. Hierboven is een venster dan wel een blindnis geplaatst. De risalieten worden beëindigd met een dakkapel met rondboogvormige beëindiging. De vensters in de ongepleisterde traveeën hebben getoogde strekken. Op de hoeken van het bouwblok zijn gepleisterde pilasters geplaatst. Waardering WOONBLOK C, van algemeen belang vanwege de architectuurhistorische waarde als goed en redelijk gaaf voorbeeld van hofjesbouw in eclectische stijl met invloeden van het classicime. Van cultuurhistorische waarde en van stedenbouwkundige waarde als onderdeel van het complex Sterrehof. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)