Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Lijkenhuisje joodse begraafplaats in Utrecht

Graf Begraafplaats

Zandpad 2
3552TJ Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: 1889


Beschrijving van Lijkenhuisje joodse begraafplaats

Omschrijving BAARHUISJE gelegen in de rooilijn aan de rechterzijde van het poortgebouw, hiermee verbonden door een muur. Pand op rechthoekige plattegrond, van één bouwlaag onder zadeldak tussen tuitgevel met nok loodrecht op de straat. Geheel in baksteen opgetrokken pand, met blinde gevel aan de straatzijde. Linker zijgevel met dubbel venster, deur in rondboogvormige ingang. Waardering Baarhuisje van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde wegens de funerair-historische ontwikkeling binnen de Joodse gemeenschap; wegens de herinnering aan de vooroorlogsde Joodse gemeente in Utrecht; van belang in relatie met de overige complexonderdelen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514448
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Lijkenhuisje joodse begraafplaats in Utrecht

Poortgebouw joodse begraafplaats

Zandpad 2
Utrecht
Omschrijving POORTGEBOUW van de Israëlitische begraafplaats, bestaande uit poortgebouw (waaronder beheerderswoning, links en aula, rechts)..

Joodse begraafplaats

Zandpad 2
Utrecht
Omschrijving Eenvoudige rechthoekige AANLEG met staande GRAFSTENEN in evenwijdige rijen in perken aan weerszijden van het middenpad. De oud..

Vechthuis

Jagerskade 13
Utrecht
Laat 16e eeuws eenlaags bedrijfspand annex woonhuis, eens deel uitmakend van de langs de Vecht gelegen lintbebouwing, met de kap evenwijdig ..

Brugwachtershuisje Rode Brug

Jagerskade 2 (bij)
Utrecht
Inleiding Rond 1890 aan de oostzijde van de Vecht gesitueerde, ten behoeve van de naastgelegen Rode Brug gebouwd BRUGWACHTERSHUISJE, uitgev..

Poortgebouw klooster Nieuwlicht

Laan van Chartroise 168
Utrecht
Poortgebouw op brug, omstreeks 1500, overblijfsels van het klooster Nieuw Licht.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)