Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Woonblok in Utrecht

Woonhuis

Frans Halsstraat 24
3583BR Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: 1922


Beschrijving van Woonblok

Inleiding WOONBLOK, in 1922 naar ontwerp van architecten W.A. Maas en L. Zonneveldt gebouwd in Amsterdamse Schoolstijl. Omschrijving Woonblok van vijf woningen op min of meer rechthoekige plattegrond met deels twee en drie bouwlagen onder plat dak met schilden aan de zijvleugels, gedekt met blauw verglaasde pan. Tien traveeën brede gevel opgetrokken in rode baksteen met dominerend vier traveeën breed middendeel en derde bouwlaag met torenachtige beëindiging. Ter weerszijden van het middendeel, drie traveeëen brede delen met onregelmatige daklijn met steilopgaande met pannen gedekte schilden. Deuren twee aan twee gekoppeld, bovenlichten met horizontale roedeverdeling. Houten vensters met horizontale en driehoekige roedeverdeling, onder de rondgemetselde delen schildvormige ramen. In de zijdelen dakkapellen met een getrapte opbouw. Waardering Woningcomplex van vijf woningen van algemeen belang vanwege de architectuurhistorische waarde als gaaf en representatief voorbeeld van Amsterdamse Schoolstijl met redelijk gaaf bewaard interieur en als onderdeel van het oeuvre van Maas en Zonneveldt. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514420
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Woonblok in Utrecht

woonhuis

Albert Neuhuysstraat 1
Utrecht
Inleiding WOONBLOK van 42 FLATWONINGEN in opdracht van woningbouwvereniging `Het nieuwe Woonhuis' gebouwd in 1924 naar ontwerp van de archi..

woonhuis

Rembrandtkade 52
Utrecht
Inleiding Complex FLATWONINGEN in opdracht van woningbouwvereniging `Het nieuwe Woonhuis' gebouwd in 1924 naar ontwerp van de architecten J..

Manschapsgebouw

Campusplein 2
Utrecht
Prins Hendriklaan 105 - Kromhoutkazerne - manschapsgebouwen Complexonderdeel 5 Omschrijving Zes MANSCHAPSGEBOUWEN uit 1911, waarvan er t..

Rietveld Schröderhuis

Prins Hendriklaan 50
Utrecht
In 1924 door de architect G.Th.Rietveld voor mevrouw Schroder-Schrader gebouwd WOONHUIS, waarin door een abstracte architectuur van gepleist..

Hoofdgebouw Kromhoutkazerne

Campusplein 1
Utrecht
Prins Hendriklaan - Kromhoutkazerne - hoofdgebouw met exercitieveld Omschrijving HOOFDGEBOUW op rechthoekige plattegrond van twee bouwlage..

Kaart & Routeplanner

Route naar Woonblok in Utrecht