Tamboershut in Utrecht

Prins Hendriklaan 105
3584EK Utrecht

(1 recensie)

Beschrijving van Tamboershut

Prins Hendriklaan 105 - Kromhoutkazerne - schuilhut Complexonderdeel 7 Omschrijving In 1875 gebouwde bladrieten SCHUILHUT, naar ontwerp van A.A. Burgerdorffer; in 1935 is het bladriet vervangen door hout. Schuilhut op rechthoekige plattegrond met één bouwlaag en snijdende zadeldaken, op de kruising van de daken een achtzijdig torentje met riet gedekt tentdak. In het torentje 8 spitsboogvormige ramen en galmgaten. Op de kop van de bouwdelen houten vensters en deuren. Waardering SCHUILHUT van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde vanwege de verbondenheid met de 19de eeuwse krijgsgeschiedenis en de Nieuw-Hollandse Waterlinie. Van architectuurhistorische waarde als typologisch zeldzaam voorbeeld van een militair gebouw met een afleesbare ontwikkelingsgeschiedenis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Recensies en ervaringen (1)

Tamboershut
3
Recensie door: ()
De plaatsaanduiding op de plattegrond klopt niet m.i. de tamboershut ligt meer naar het oosten op het terrein van de Kromhout kazerne.