Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Grafmonument van der Hoorn in Utrecht

Graf Begraafplaats

Prinsesselaan 2
3583GZ Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: 1932


Beschrijving van Grafmonument van der Hoorn

Omschrijving GRAFMONUMENT (complexonderdeel 10) bestaande uit hardstenen staande en liggende steen. Staand gestileerd groot kruis met centraal uitgehakt in reliëf het lam Gods met banier en aan weerszijden in relief twee engelen met palmtakken. De liggende steen heeft de tekst: LOUIS JOHANNES JOSEPH VAN DER HOORN/ GEB .../ OVERL ...1932, en: ANTHONIA HELENA VAN DER HOORN - BROEKMAN/ GEB 9.5.1876/ OVERL 17.8.1932. Waardering Grafmonument van Van der Hoorn van algemeen belang vanwege de architectonische waarde als voorbeeld van een graf met Art-Deco invloeden. Tevens vanwege de cultuur-historische waarde als onderdeel van de R.K. begraafplaats St Barbara. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514403
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Grafmonument van der Hoorn in Utrecht

Poortgebouw

Prinsesselaan 2
Utrecht
Omschrijving In baksteen opgetrokken POORTGEBOUW, bestaande uit een bewaarderswoning en kantoor, door een muur verbonden met de aula, het g..

Rouwkamer

Prinsesselaan 2
Utrecht
Omschrijving AULA, naar ontwerp van A. Tepe uit 1880 op rechthoekige plattegrond van één bouwlaag onder met leien gedekt zadeldak. Platte..

Rouwkapel

Prinsesselaan 2
Utrecht
Omschrijving Hoge, eenbeukige neogotische kerk als ROUWKAPEL (complexonderdeel 4) uit 1880 naar ontwerp van A. Tepe met transept en vijfzij..

Grafmonument van Hendrik van de Wetering

Prinsesselaan 2
Utrecht
Omschrijving GRAFMONUMENT (complexonderdeel 5) bestaande uit staande en liggende steen , uitgevoerd in zwart en grijs graniet, met aan voor..

Grafmonument van Wilhelmina van Linschoten

Prinsesselaan 2
Utrecht
Omschrijving Staand hardstenen GRAFMONUMENT (complexonderdeel 6) in de vorm van een stèle op sokkel, de steen beëindigd met geprofileerde..

Kaart & Routeplanner