Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Begraafplaats (aanleg) in Utrecht

Graf Begraafplaats

Prinsesselaan 2
3583GZ Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: 1875
Architect: Alfred Tepe


Beschrijving van Begraafplaats (aanleg)

Omschrijving Met medewerking van A. Tepe in 1875 ontworpen eenvoudige, symmetrische AANLEG (complexonderdeel 1) van de begraafplaats St Barbara, met bijbehorende vak-indeling, beplanting en lanenstelsel. De aanleg bestaat uit een rechtlijnig padenstelsel, omzoomd door beukenhagen en linden. De graftekens zijn verdeeld over de diverse perken, waarbij er speciale perken zijn voor kinderen, armen en diverse andere groepen. Aan de kop van de lanen liggen de diverse gebouwen, waarbij romdom de kerk de graven van de bisschoppen gesitueerd zijn. Waardering Begraafplaatsaanleg met bijbehorend padenstelsel, beplanting en vak-indeling van algemeen belang vanwege de cultuur-historische waarde als onderdeel van de R.K. begraafplaats St Barbara. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514402
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Begraafplaats (aanleg) in Utrecht

Poortgebouw

Prinsesselaan 2
Utrecht
Omschrijving In baksteen opgetrokken POORTGEBOUW, bestaande uit een bewaarderswoning en kantoor, door een muur verbonden met de aula, het g..

Rouwkamer

Prinsesselaan 2
Utrecht
Omschrijving AULA, naar ontwerp van A. Tepe uit 1880 op rechthoekige plattegrond van één bouwlaag onder met leien gedekt zadeldak. Platte..

Rouwkapel

Prinsesselaan 2
Utrecht
Omschrijving Hoge, eenbeukige neogotische kerk als ROUWKAPEL (complexonderdeel 4) uit 1880 naar ontwerp van A. Tepe met transept en vijfzij..

Grafmonument van Hendrik van de Wetering

Prinsesselaan 2
Utrecht
Omschrijving GRAFMONUMENT (complexonderdeel 5) bestaande uit staande en liggende steen , uitgevoerd in zwart en grijs graniet, met aan voor..

Grafmonument van Wilhelmina van Linschoten

Prinsesselaan 2
Utrecht
Omschrijving Staand hardstenen GRAFMONUMENT (complexonderdeel 6) in de vorm van een stèle op sokkel, de steen beëindigd met geprofileerde..

Kaart & Routeplanner

Route naar Begraafplaats (aanleg) in Utrecht

Foto's (1)