Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Grafmonument Van Rossum in Utrecht

Graf Begraafplaats

Prinsesselaan 2
3583GZ Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: 1922


Beschrijving van Grafmonument Van Rossum

Omschrijving GRAFMONUMENT (complexonderdeel 9) bestaande uit hardstenen liggende steen met groot kruis en tekst: Mijne vrienden en mijne nabestaanden/ komen op mij toetreden/ en blijven staan./ david ps:37/ mijn jezus barmhartigheid. Staande steen met in gestileerde driepasvormige nis een staande, treurende Maria, met krans in de linkerhand en rechterhand op het hart. Aan weerszijden twee motieven met harten: gebroken hart en dubbel hart. Tekst: Hier rusten GIJSBERTUS ADRIANUS VAN ROSSUM/ geb 20 mei 1871/ overl 27 augustus 1922/ ELISABETH EVERENTIA MARIA VAN ROSSUM - VAN DER HORST / geb 29 mei 1873/ overl 23 mei 1944. Waardering Grafmonument van familie Van Rossum van algemeen belang vanwege de kunsthistorische waarde als voorbeeld van grafkunst. Tevens vanwege de cultuur-historische waarde als onderdeel van de R.K. begraafplaats St. Barbara. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514401
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Grafmonument Van Rossum in Utrecht

Poortgebouw

Prinsesselaan 2
Utrecht
Omschrijving In baksteen opgetrokken POORTGEBOUW, bestaande uit een bewaarderswoning en kantoor, door een muur verbonden met de aula, het g..

Rouwkamer

Prinsesselaan 2
Utrecht
Omschrijving AULA, naar ontwerp van A. Tepe uit 1880 op rechthoekige plattegrond van één bouwlaag onder met leien gedekt zadeldak. Platte..

Rouwkapel

Prinsesselaan 2
Utrecht
Omschrijving Hoge, eenbeukige neogotische kerk als ROUWKAPEL (complexonderdeel 4) uit 1880 naar ontwerp van A. Tepe met transept en vijfzij..

Grafmonument van Hendrik van de Wetering

Prinsesselaan 2
Utrecht
Omschrijving GRAFMONUMENT (complexonderdeel 5) bestaande uit staande en liggende steen , uitgevoerd in zwart en grijs graniet, met aan voor..

Grafmonument van Wilhelmina van Linschoten

Prinsesselaan 2
Utrecht
Omschrijving Staand hardstenen GRAFMONUMENT (complexonderdeel 6) in de vorm van een stèle op sokkel, de steen beëindigd met geprofileerde..

Kaart & Routeplanner

Route naar Grafmonument Van Rossum in Utrecht