Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Grafmonument van Jan Hendrik Brom in Utrecht

Graf Begraafplaats

Prinsesselaan 2
3583GZ Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: 1915


Beschrijving van Grafmonument van Jan Hendrik Brom

Omschrijving GRAFMONUMENT (complexonderdeel 8) bestaande uit eenvoudige staande steen met strak kruis, aan weerszijden van het kruis de teksten: JAN HENDRIK BROM/ * 21 juli 1860/ T 1 febr 1915/ Dat zij rusten, en: AGATHA MARIA CONSTANTIA BROM DE CHARRO / 29 aug 1862 /T 16 nov 1934/ in vrede. Naar ontwerp en uitvoering van Brom, lid van het Bernulphusgilde. Waardering Eenvoudig grafmonument van de katholieke kunstenaarsfamilie Brom, van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde als voorbeeld van een graf van een belangrijk vertegenwoordiger van het Bernulhusgilde, tevens van belang als onderdeel van de R.K. begraafplaats St Barbara. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514400
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Grafmonument van Jan Hendrik Brom in Utrecht

Poortgebouw

Prinsesselaan 2
Utrecht
Omschrijving In baksteen opgetrokken POORTGEBOUW, bestaande uit een bewaarderswoning en kantoor, door een muur verbonden met de aula, het g..

Rouwkamer

Prinsesselaan 2
Utrecht
Omschrijving AULA, naar ontwerp van A. Tepe uit 1880 op rechthoekige plattegrond van één bouwlaag onder met leien gedekt zadeldak. Platte..

Rouwkapel

Prinsesselaan 2
Utrecht
Omschrijving Hoge, eenbeukige neogotische kerk als ROUWKAPEL (complexonderdeel 4) uit 1880 naar ontwerp van A. Tepe met transept en vijfzij..

Grafmonument van Hendrik van de Wetering

Prinsesselaan 2
Utrecht
Omschrijving GRAFMONUMENT (complexonderdeel 5) bestaande uit staande en liggende steen , uitgevoerd in zwart en grijs graniet, met aan voor..

Grafmonument van Wilhelmina van Linschoten

Prinsesselaan 2
Utrecht
Omschrijving Staand hardstenen GRAFMONUMENT (complexonderdeel 6) in de vorm van een stèle op sokkel, de steen beëindigd met geprofileerde..

Kaart & Routeplanner

Route naar Grafmonument van Jan Hendrik Brom in Utrecht