Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Grafmonument Van Gellekom in Utrecht

Graf Begraafplaats

Prinsesselaan 2
3583GZ Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: 1887-1888


Beschrijving van Grafmonument Van Gellekom

Omschrijving GRAFMONUMENT (complexonderdeel 7) bestaande uit beeld van een treurende engel op een sokkel. Sokkel met afbeelding van twee ineengeslagen handen, daarboven plaatje met tekst: Hier rust onze geliefde dochter Gerda van Gellekom/ oud 23 jaar. Op de vier zijden van de sokkel afbeeldingen van een hart, gevormd door twee papavers. De geknielde engel heeft een urn in de handen en zit naast een groot kruis. Op de sokkel: Villeroy Rock/ 1887 / Neuss/ Völker. Waardering Grafmonument in de vorm van een beeld van een treurende engel op sokkel met opschriften van algemeen belang vanwege de kunsthistorische waarde als voorbeeld van grafkunst.Tevens van cultuur-historische waarde als onderdeel van de R.K. begraafplaats St. Barbara. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514399
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Grafmonument Van Gellekom in Utrecht

Poortgebouw

Prinsesselaan 2
Utrecht
Omschrijving In baksteen opgetrokken POORTGEBOUW, bestaande uit een bewaarderswoning en kantoor, door een muur verbonden met de aula, het g..

Rouwkamer

Prinsesselaan 2
Utrecht
Omschrijving AULA, naar ontwerp van A. Tepe uit 1880 op rechthoekige plattegrond van één bouwlaag onder met leien gedekt zadeldak. Platte..

Rouwkapel

Prinsesselaan 2
Utrecht
Omschrijving Hoge, eenbeukige neogotische kerk als ROUWKAPEL (complexonderdeel 4) uit 1880 naar ontwerp van A. Tepe met transept en vijfzij..

Grafmonument van Hendrik van de Wetering

Prinsesselaan 2
Utrecht
Omschrijving GRAFMONUMENT (complexonderdeel 5) bestaande uit staande en liggende steen , uitgevoerd in zwart en grijs graniet, met aan voor..

Grafmonument van Wilhelmina van Linschoten

Prinsesselaan 2
Utrecht
Omschrijving Staand hardstenen GRAFMONUMENT (complexonderdeel 6) in de vorm van een stèle op sokkel, de steen beëindigd met geprofileerde..

Kaart & Routeplanner