Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Grafmonument van Wilhelmina van Linschoten in Utrecht

Graf Begraafplaats

Prinsesselaan 2
3583GZ Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: 1874


Beschrijving van Grafmonument van Wilhelmina van Linschoten

Omschrijving Staand hardstenen GRAFMONUMENT (complexonderdeel 6) in de vorm van een stèle op sokkel, de steen beëindigd met geprofileerde lijst. Op de steen familiewapen. Tekst: VROUWE WILHELMINA VAN LINSCHOTEN DOUAIRRIERE / ANTHONIUS FREDERICUS/ JOHANNES BENEDICTUS/ GREGORIUS BARON/ STUART VAN WOERDEN/ geb 2 maart 1797/ overl 9 september 1874. Liggende steen met bronzen plaatje met tekst: W. VAN LINSCHOTEN/ DOUARIERE A.F.J.B.G. BARON STUART VAN WOERDEN/ geboren den 2 maart 1797/ overleden den 9 september 1874. Waardering Oudste grafmonument van algemeen belang vanwege de historische waarde. Tevens vanwege de cultuurhistorische waarde als onderdeel van de R.K. begraafplaats St. Barbara. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514398
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Grafmonument van Wilhelmina van Linschoten in Utrecht

Poortgebouw

Prinsesselaan 2
Utrecht
Omschrijving In baksteen opgetrokken POORTGEBOUW, bestaande uit een bewaarderswoning en kantoor, door een muur verbonden met de aula, het g..

Rouwkamer

Prinsesselaan 2
Utrecht
Omschrijving AULA, naar ontwerp van A. Tepe uit 1880 op rechthoekige plattegrond van één bouwlaag onder met leien gedekt zadeldak. Platte..

Rouwkapel

Prinsesselaan 2
Utrecht
Omschrijving Hoge, eenbeukige neogotische kerk als ROUWKAPEL (complexonderdeel 4) uit 1880 naar ontwerp van A. Tepe met transept en vijfzij..

Grafmonument van Hendrik van de Wetering

Prinsesselaan 2
Utrecht
Omschrijving GRAFMONUMENT (complexonderdeel 5) bestaande uit staande en liggende steen , uitgevoerd in zwart en grijs graniet, met aan voor..

Grafmonument Van Gellekom

Prinsesselaan 2
Utrecht
Omschrijving GRAFMONUMENT (complexonderdeel 7) bestaande uit beeld van een treurende engel op een sokkel. Sokkel met afbeelding van twee in..

Kaart & Routeplanner

Route naar Grafmonument van Wilhelmina van Linschoten in Utrecht

Foto's (2)