Grafmonument van Hendrik van de Wetering in Utrecht

Graf Begraafplaats

Prinsesselaan 2
3583GZ Utrecht

Beschrijving van Grafmonument van Hendrik van de Wetering

Omschrijving GRAFMONUMENT (complexonderdeel 5) bestaande uit staande en liggende steen , uitgevoerd in zwart en grijs graniet, met aan voorzijde mozaiekafbeelding naar ontwerp van Charles van Eyck van Van de Wetering in aartsbisschoppelijke kleding. Linksboven de bisschopshoed en het wapen afgebeeld. Tekst aan linkerzijde in opgelegde metalen letters: Mgr. H. van de Wetering/ * 29-11-1850/ T 18-11-1929. Tekst aan de rechterzijde, in soortgelijke uitvoering: Aartsbisschop van Utrecht van 11-7-1895 tot 18-11-1929. Tekst in mozaiek: Per viam crucis gardens. Achter dit deel van het grafteken een liggende steen met zwart granieten kruis. Waardering Grafmonument van Monseigneur van de Wetering van algemeen belang vanwege de kerkhistorische waarde. Tevens vanwege de cultuurhistorische waarde als onderdeel van de katholieke begraafplaats St. Barbara. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)