Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Rouwkamer in Utrecht

Graf Begraafplaats

Prinsesselaan 2
3583GZ Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: 1875


Beschrijving van Rouwkamer

Omschrijving AULA, naar ontwerp van A. Tepe uit 1880 op rechthoekige plattegrond van één bouwlaag onder met leien gedekt zadeldak. Plattegrond oorspronkelijk bestaande uit twee vertrekken, ruimte voor de opbaring aan noordzijde en lijkbewaring aan zuidzijde. Noord- en zuidgevel uitgevoerd als topgevel met drie klimmende spitsboogvensters met glas-in-lood en bakstenen traceringen. Middelste travee van de noordgevel met ingang. Westgevel met twee tot topgevel opgetrokken ingangstraveeën. In deze traveeën een houten deur met siersmeedwerk en glas-in-lood vensters. Waardering Aula van algemeen belang vanwege de architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een bijgebouw opgetrokken in de stijl van de neo-gotiek en als onderdeel van het oeuvre van A. Tepe. Tevens vanwege de cultuurhistorische waarde als onderdeel van de R.K. begraafplaats St. Barbara. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514395
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Rouwkamer in Utrecht

Poortgebouw

Prinsesselaan 2
Utrecht
Omschrijving In baksteen opgetrokken POORTGEBOUW, bestaande uit een bewaarderswoning en kantoor, door een muur verbonden met de aula, het g..

Rouwkapel

Prinsesselaan 2
Utrecht
Omschrijving Hoge, eenbeukige neogotische kerk als ROUWKAPEL (complexonderdeel 4) uit 1880 naar ontwerp van A. Tepe met transept en vijfzij..

Grafmonument van Hendrik van de Wetering

Prinsesselaan 2
Utrecht
Omschrijving GRAFMONUMENT (complexonderdeel 5) bestaande uit staande en liggende steen , uitgevoerd in zwart en grijs graniet, met aan voor..

Grafmonument van Wilhelmina van Linschoten

Prinsesselaan 2
Utrecht
Omschrijving Staand hardstenen GRAFMONUMENT (complexonderdeel 6) in de vorm van een stèle op sokkel, de steen beëindigd met geprofileerde..

Grafmonument Van Gellekom

Prinsesselaan 2
Utrecht
Omschrijving GRAFMONUMENT (complexonderdeel 7) bestaande uit beeld van een treurende engel op een sokkel. Sokkel met afbeelding van twee in..

Kaart & Routeplanner